Wieze Oktoberfeesten

Geschatte leestijd: 2 minuten

Op 21, 22 en 23 september 2018 vinden na een pauze van 31(!) jaar opnieuw de Wieze Oktoberfeesten plaats in de Oktoberhallen van Wieze. De feesten die op hun hoogtepunt 15 dagen duurden en ongeveer 150 000 feestvierders naar Wieze deden afzakken, liepen van 1956 tem 1987. Om de legendarische Oktoberfeesten te herlanceren, slaat Brouwerij De Brabandere de handen in elkaar met de Oktoberhallen en het team van Radar Events.

Wieze Oktoberfeesten

Rijke traditie verderzetten met een knipoog naar de toekomst
De Oktoberfeesten van Wieze zijn in België als enige echte Oktoberfeesten de naam waardig. Niet alleen dankzij de rijke traditie en de volkstoeloop die ze teweegbrachten in het verleden, maar zeker ook dankzij de voormalige brouwerij Van Roy die de feesten rijkelijk van Wieze bier voorzag. Dat deze en andere tradities gerespecteerd worden, blijft voor ons de essentie van de feesten. Aan het begin van de avond zal het obligate Oberbayernorkest iedereen in authentieke stemming brengen. Naarmate de avond vordert, zal het publiek ondergedompeld worden in een totaalspektakel met een indrukwekkende dansgroep, een optreden van de one and only Dennie Christian, de première van de reïncarnatie van de Voice of Europe, Freddy Wally, Duitse clips van de jaren 50 tot nu, Bayern Burlesque show, de Retronettes en andere special acts. Dresscode is verplicht en zal dus zorgen voor een totaalbelevenis.

Geen Oktoberfeesten zonder Festbier
Naast de traditionele kip aan ’t spit en Bratwursten blijft het hoofdbestanddeel van de Oktoberfeesten natuurlijk het bier! Onze brouwerij brouwt voor deze memorabele herintroductie van de Oktoberfeesten een uniek “Festbier” met een lager alcoholpercentage maar met een gelijkaardige kruiding als de bestaande Wieze. Dankzij “een bier laag in alcohol en vol van smaak, kunnen de bezoekers ten volle genieten van een echte Oktoberfest-beleving”, aldus Albert De Brandere.

BRON: https://www.brouwerijdebrabandere.be

UPDATE 2021: Op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober 2021 is het terug zover. Na een verplicht pauzejaar in 2020, komt het Feest van de Vriendschap terug in 2021 en het belooft een overdonderende editie te worden. Braadworsten, kip aan’t spit, tafels gevuld met vrienden en vooral héél veel Wieze Festbier in de Oktoberhallen in Wieze.

Met feestbeesten Yves Segers, Johan Veugelers en de ravissante Eveline Cannoot, het meeslepende duo Andrea Schön & Mike Grondy, het sfeervolle en authentieke Oberbayernorkest Van Larum, en PartyMeister Der DJ aus den Bergen, serveert de organisatie de regelrechte Wieze-favorieten van de vorige 2 edities.

Meer info en tickets: https://www.wiezebier.be/nl/bestel-hier-uw-tickets-voor-de-wieze-oktoberfeesten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap