Bieren van Brouwerij De Leite onderweg naar Japan

Nadat de Japanners in verschillende bars in Tokio en Osaka kennis hadden gemaakt met de Enfant Terriple en de IPA Ma Mère Spéciale wilden ze meer. De bieren zijn er zowel op fles als op vat verkrijgbaar.

En nu gaan ze in Japan een stap verder. In een tijdspanne van ongeveer 8 weken komen in dezelfde steden 3 van de zure bieren van Brouwerij De Leite aan. De Cuvée Soeur’Ise, de Cuvée Mam’Zelle en de Cuvée Jeun’Homme zullen het aanbod versterken. Het zal de eerste keer zijn dat de zure bieren daar op vat komen. Ontdek ze alvast hieronder.

Cuvée Soeur’Ise

De Enfant Terriple gaat voor 6 maand op krieken. Het gaat om een 250 g zure ontpitte krieken per liter bier. Gedurende die tijd krijgen de bacteriën de tijd om alle suikers nog verder te verteren en de zachte natuurlijke verzuring verder zijn gang te laten gaan. De krieken geven ondertussen ook langzaam hun bloedrode kleur en hun lekkere smaak af. Een deel van die kriek gaat ook in eiken wijnvaten waar hij in het kweekbed van lactobacilius nog verder voor een jaar houterig verzuurt en verzacht. Het resultaat is een tripelkriek ‘pur sang’. Daarmee is de Cuvée familie van Brouwerij De Leite is een religieuze rijker. De Cuvéé Soeur’Ise, is een knipoog naar de kriek in het Frans (= ‘cerise’). De lieve zuster heeft al wereldwijd menigéén verleid!

Cuvée Soeur'Ise - Fles en glas

Cuvée Mam’Zelle

Kapers op de kust! Een freule jonkvrouw komt zich in het spel mengen. Het is een jonge dame die gedurende een aantal maanden op eiken wijnvaten rijpte en daardoor een diepe maar zacht-bittere tanine in de afdronk heeft. De smaak is vol en complex omdat de brouwers een gecontroleerde verzuring in het rijpingsproces lieten spelen. De Mam´zelle is van origine een blond bier. De rijping gaf haar een zacht rode gloed mee. Vandaar dat ze ´hoogblond´ genoemd wordt. Ze heeft een alcoholpercentage van 8,5%. De brouwers zeggen dat ze ´ontembaar´ is.

Cuvée Mam'Zelle - Fles en glas

Cuvée Jeun’Homme

Een op eik gelagerd bitter bier. Van oorsprong heeft het bier al een lichte citrus-bitterheid door zijn 4 hoppen en de dryhopping achteraf. Het bier werd langzaam zuur terwijl het 4 maanden lagerde in eiken wijnvaten. De gewaagde bitter-zuur combinatie is door deze veroudering verzacht en daardoor zeer aangenaam om drinken.

Cuvée Jeun'Homme - Fles en glas

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap