BREWpractice – Brouwen en stoken

Jij die al een leven vol fantastische uren in je mancave brouwerij hebt gesleten (tot spijt voor je wederhelft!)! Al eens gebrouwen in een professionele setting ? En al eens gecombineerd met een sessie stoken? Neen? Hoezo? Waar wacht je op?

Deze BREWpractice van BREWED is een workshop voor bierliefhebbers, hobbybrouwers én microbrouwers onder begeleiding van lesgever Peter Croonenberghs en uiteraard samen met de brouwers des huizes van Brouwerij Stokhove.

Concreet

Jawel je brouwt allemaal samen (maximum 10 deelnemers). Op die manier komen er heel wat ervaringen los. Leer tips en tricks van elkaar ….. en vooral ook van Jan & Levi. Zij kunnen je al heel wat bijbrengen over de 6 traditionele bierstijlen die zijn brouwen. Maar dat is nog niet alles. Zij hebben ook ervaring met het destilleren van whisky’s en met gecontroleerd fermenteren van wort tot Waardamse azijn, crème de bière… Tussen het brouwen door zijn er natuurlijk vrije momenten. Vol overgave neemt Jan je die dag ook mee in het stookproces. De brouwketels en de alambiek zullen dus voor die dag beide ten volle ter jullie beschikking staan. Reken maar op een sappig verhaal over het maken van whisky’s.

Brouwerij Stokhove - Jan en Levi

Met deze brouwopleiding neemt BREWed je verder dan grote potten, gasbranders en roerstokken in garage, tuin of keuken. Als starter of hobbybrouwer kun je immers heel wat ervaring opdoen door het brouwen te leren op de (commerciële) werkplek van een niet-geautomatiseerde microbrouwerij.

BREWed - filteren

BREWpractice is een laagdrempelige workshop met als uitgangspunt praktijkervaring opdoen in de professionele settings van een microbrouwerij.

Brouwmeester Peter -bierbrouwer en leermeester met jarenlange ervaring en tevens installateur van brouwerijen– is uiteraard vertrouwd met de infrastructuur en de brouwers. 

De workshops worden in kleine groepen aangeboden om de persoonlijke begeleiding te blijven garanderen. De deelnemers vormen het ad-hoc brouwteam van de dag en zijn dus gedurende het volledige proces samen bezig, ze zoeken samen naar oplossingen & verbeteringen. Tegen het eind van een BREWpractice workshop heb je vast en zeker nieuwe brouwvrienden.

Praktisch:

De BREWpractice gaat door op 9 maart. Start in de vroege ochtenduurtjes.
Locatie: Brouwerij Stokhove, Akkerstraat 1/bus 9, 8020 Oostkamp (West-Vlaanderen)

Prijs: 199, 00 euro

Wat krijg je in de plaats: een volle dag praktijk in een professionele brouwerij, stoken met de alambiek van de brouwerij, lunch en bierpakket om nog eens na te genieten en veel fun samen met een ander team van andere hobby- en microbrouwers.

Inschrijven kan via volgende LINK. Schrijf je nu in .

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap