Brewbootcamp @brouwerij Van Den Bossche

Geschatte leestijd: 2 minuten

BREWed organiseert op donderdag 1 juli tot zaterdag 3 juli hun eerste BREWbootcamp in 2021. Het wordt een 3-daagse ontdekking & socializing in een échte microbrouwerij in het Oost-Vlaamse Herzele. Brouwerij Van Den Bossche werd opgericht in 1897 en is nog altijd in handen van dezelfde familie.

Peter Croonenberghs van Brombeercompagnie laat je op een toegankelijke manier kennis maken met de theoretische basisbeginselen van het bierbrouwen. Je leert de noodzakelijke labotechnieken en je gaat aan de slag als leerling-brouwer. Je maakt kennis met de ingrediëntenmarkt en als toemaatje wordt je kort ingewijd in de do’s en don’ts van sociale media en het belang van doelgroepbepaling.

Degusteren hoort er natuurlijk ook bij. Peter Croonenberghs heeft jaren ervaring als hobbybrouwer, microbrouwers en industrieel brouwer. Hij is een vat vol kennis en weet als geen ander een goede vertaalslag te maken van theorie naar praktijk.

Bottelarij - Van Den Bossche

Donderdag 1 juli van 09u00 tot 16u00: Theorie in een notendop. Nicolas Soenen komt in de laten namiddag met een uiteenzetting over Yakimachief Hops

Vrijdag 2 juli: Brouwdag met z’n allen – startuur wordt medegedeeld tijdens de eerste dag.

Zaterdag 3 juli van 09u00 tot 16u00: Technieken in low-budget labo voor de hobby- & microbrouwer aangevuld met interventie van Jos Haeck van The Swaen over mout en Peter Vandecaveye van Vlaamse Brouwers over sociale media. Het geheel wordt afgerond met een gezellige babbel tijdens een korte tastingsessie.

INTERESSE? KLIK DAN HIER DOOR en ontdek er alles over en geef je interesse aan.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap