Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Er is al wat meer zon in het land dus het mag allemaal wat meer zomers worden. Een originele caesarsalade bestaat uit 8 ingrediënten. Wij voegen er vandaag onder andere kip aan toe. De salade is ontstaan in Mexico in 1924 door de Italiaan Caesar Cardini. Hij had een tekort aan ingrediënten in zijn restaurant en gooide daarom enkele van de ingrediënten die hij nog had bij elkaar. Nadien kwamen mensen terug naar zijn zaak en vroegen achter die salade en tot op vandaag is dit nog een succesvolle salade met hier en daar wat aanvulling. Dit past perfect in de oorsprong van het gerecht om enkele zaken te mengen die men liggen heeft.

Bier en foodpairing: Deze zomerse salade past lekker met een witbier. Het is een krachtige salade dankzij de dressing en het gebruik van Parmezaanse kaas en dit past goed met dit verfrissende kruidige bier.

Caesar salade met kip en witbier - bierpairing

Aantal personen:
4

Klaar in:
30 min

Kcal:
2784

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

Originele ingrediënten:

  • krop Romeinse sla
  • 4 dikke sneden wit brood
  • Parmezaanse kaas (schilfers of poeder)
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • Worcestershire Sauce

Extra ingrediënten:

  • 500 gr kipfilet
  • 20 kerstomaten
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels natuuryoghurt
  • Arachideolie
  • boter
  • Peper
  • Zout

Instructies stap voor stap

Stap 1

Kruid de kipfilet met wat peper en zout en grill de kipfilet tot die juist doorbakken is en laat de filet afkoelen.


Stap 2

Snij intussen het brood in mooie blokjes en bak het brood in wat boter en olijfolie mooi goudbruin. Doe de croutons vervolgens op wat keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken en niet vettig blijven.


Stap 3

Voor de dressing doen we 2 eierdooiers in een beker en voeg 2 teentjes fijn gesneden look eraan toe. Knijp vervolgens het sap van een halve citroen uit in het mengsel en voeg er wat mosterd aan toe. Vervolgens mix je het geheel zoals elke mayonaise en je voegt er arachideolie aan toe. Als de mayonaise klaar is schep je er de natuuryoghurt onder door en meng alles samen met wat druppels Worcestershire Sauce en afkruiden met wat peper en zout.


Stap 4

Was en droog de Romeinse sla en snij in stukken en leg die in kommetjes. Snij de kipfilet in stukjes en voeg die toe samen met de in 4 gesneden kerstomaten. Strooi er wat croutons over en voorzien een kommetje met Parmezaanse kaas om erover te strooien naar eigen smaak en voorzien ook een kommetjes met wat extra croutons. Ik raad altijd aan dat mensen zelf de dressing erop doen, terug naar eigen smaak.


Stap 5

Schenk uzelf vervolgens een witbier uit en geniet ervan!


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar top