Brewers Forum 2021 blikt vooruit op de toekomst van bier

Wat is de toekomst van bier in het post-Covid-tijdperk? Hoe kunnen brouwers bier milieuvriendelijk maken en ervoor zorgen dat het brouwen nog meer bijdraagt ​​aan het groene herstel? Wat zijn de nieuwste innovaties die nieuwe stijlen brengen, traditionele methoden uitbreiden en duurzaamheid verbeteren?

Dit zijn enkele van de problemen waarmee meer dan 1.700 brouwers, leveranciers, beleidsmakers, NGO’s en anderen worden geconfronteerd tijdens de 2021-editie van ‘The Brewers Forum’, die zal plaatsvinden van dinsdag 1 tot vrijdag 4 juni 2021

Het Brewers Forum, dat nu aan zijn derde editie toe is, wordt online gehouden op een moment dat Europa eindelijk zijn bars, cafés en restaurants begint te openen, meer dan een jaar nadat de pandemie van het coronavirus ze dwong te sluiten. Het wordt georganiseerd door The Brewers of Europe, de brancheorganisatie die de belangen behartigt van meer dan 11.000 brouwerijen uit het hele continent.

De brouwerijsector heeft de afgelopen jaren een scala aan nieuwe ideeën verkend om duurzamer en verantwoordelijker te worden. Het Brewers Forum zal laten zien dat ondanks alles wat er is gebeurd, de Europese brouwers de energie en verbeeldingskracht hebben die nodig zijn om hun pils, lagers, bitters, stouts, IPA’s en andere brouwsels aantrekkelijker en groener dan ooit te maken.

bier gieten in een glas

De president van de Brewers of Europe, Lasse Aho, zal de deelnemers vertellen dat het Forum een ​​moment moet zijn voor de hele biertoeleveringsketen om opnieuw op te bouwen en opnieuw te verbinden na een ongekende periode van ontwrichting. “Deze crisis is nog niet voorbij. We zien nu echter licht aan het einde van de tunnel”, zegt hij. “Wij, de leden van de brouwerijgemeenschap, zullen in staat zijn om de uitdagingen om te zetten in kansen. We zijn allemaal slim en innovatief genoeg om te laten zien dat we moeilijke tijden kunnen doorstaan ​​en de best mogelijke toekomst vorm kunnen geven.”

De 19 individuele sessies van het Forum zullen een breed scala aan onderwerpen behandelen en bespreken, variërend van recycling en terugwinning tot innovatieve brouwtechnieken, marketing en verpakking. Duurzaamheid zal een belangrijk thema zijn, aangezien de biertoeleveringsketen manieren blijft vinden om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen, het waterverbruik te verbeteren en circulariteit volledig te integreren.

Het Forum is een officieel partnerevenement van de EU Green Week die tegelijkertijd plaatsvindt en het zal de inspanningen van de biersector en de toeleveringsketen in het algemeen door de jaren heen laten zien om het brouwen groener te maken. Andere sessies zullen kijken naar hoe je bier een nieuwe smaak en body kunt geven door middel van vatrijping, de modernisering van historische en bewaarde bierstijlen, het op de markt brengen van bieren in een snel veranderende en steeds competitievere omgeving, en hoe kleinere brouwers de perfecte pils kunnen brouwen.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap