Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Het weer zit niet altijd mee, reizen staat pas terug in de kinderschoenen en toch willen we wel wat reisgevoel opdoen. Een Indische curry geeft een Oosters gevoel mee en dus maken we hier onze eigen toegankelijke versie van wat snel klaar is om te genieten.

Bier en foodpairing: Curry’s passen goed bij klassieke Engelse IPA bieren. De bitterheid van het IPA bier past goed samen met een licht kruidige curry.

Curry met kip - bierpairing

Aantal personen:
4

Klaar in:
30 min

Kcal:
2107

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gr kipfilet
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 grote tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • stuk gember van 2 cm
  • currypasta
  • verse koriander
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies stap voor stap

Stap 1

We starten met het snijden van de groeten. Versnipper de ui en snij de teentjes knoflook en gember zeer fijn. Vervolgens snijd je de rode paprika’s en tomaten in grove stukken.


Stap 2

Doe wat olijfolie in een grote kom en voeg er de in stukken gesneden kipfilet aan toe. Kruiden op voorhand met wat peper. Bak de kipblokjes mooi goudbruin en voeg na een 3-tal minuten er de ui, knoflook en gember aan toe en roer regelmatig goed om.


Stap 3

Voeg er de stukken paprika en tomaat eraan toe, even rustig alle omroeren en een 5-tal minuten laten pruttelen. Voeg er vervolgende de kokosmelk aan toe en een goede hoeveelheid currypasta naar eigen smaak.


Stap 4

Voeg op het einde een in fijne stukken gesneden appel aan toe en laat even mee pruttelen.


Stap 5

Voorzie 4 kommetjes waar je de curry in kan doen, strooi wat korianderblaadjes over het geheel en ideaal om te combineren met wat rijst en een heerlijk IPÄ bier. Geniet ervan!


Ontdek onze andere recente bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar top