De brouwerij is geïnstalleerd op het hopbedrijf in een loods die vroeger werd gebruikt om de hop in te plukken en te drogen. De hopasten zijn afgebroken om plaats te maken voor de brouwketels en de loods is omgebouwd om te voldoen aan de voorschriften van de voedselveiligheid. De aanvraag voor de officiële Brouwerij De Plukker werd ingediend en de Lees meer ...
De brouwerij beschikt over 2 kookketels van respectievelijk 6000 l en 11.000 l. De filterkuip heeft een inhoud van 9800 l. De 4 gisttanks hebben respectievelijk een volume van 10.000 l, twee maal 8.000 l en 5.000 l. Daarnaast hebben de lagertanks een inhoud van 5000 l en vier maal 4.000L. Meestal worden brouwsels 50 hl of 60 hl gemaakt. Lees meer ...
De eeuwenoude traditie van het bier brouwen, is in deze Brugse brouwerij vastgelegd in een uniek museum. Dagelijks zijn er rondleidingen door zowel de moderne brouwerij als het museum. Zoekt u een origineel lunchadres? De moderne brasserie, perfect gekaderd binnen de historische brouwerij, is zeker een aanrader. Lunchen met zicht op de reien, gezellig bij het haardvuur, een overzicht op Lees meer ...
Brouwerij De Bie ontstond in 1992 in de hoppetuinen van het brouwersdorp Watou, dichtbij Poperinge en de Franse grens. Het was één van de kleinste ambachtelijke brouwerijen van Vlaanderen. Zatte Bie, Hellekapelle en Helleketelbier waren de eerste bieren van deze huisbrouwerij. Ze werden verkocht in simpele plastieken zakjes en konden ook gedegusteerd worden in cafétje d’Hellekapelle naast de brouwerij. In Lees meer ...
Brouwerij Omer Vander Ghinste is gelegen in het pittoreske dorpje Bellegem (nabij Kortrijk), waar de tijd hier en daar lijkt stil te staan terwijl op andere plaatsen toekomst wordt geschreven. Brouwerij Omer Vander Ghinste is een familiale brouwerij die kwaliteitsbieren brouwt volgens authentieke recepten, op traditionele wijze maar met toepassing van de modernste technieken. Op 17 mei 1892 koopt Remi Vander Lees meer ...
Brouwerij De Brabandere kan terugblikken op een rijke geschiedenis, maar kijkt met evenveel vertrouwen naar de toekomst. De droom die stichter Adolphe De Brabandere aan het eind van de negentiende eeuw koestert wanneer hij in Bavikhove de fundamenten legt van zijn brouwerij is realiteit geworden met de succesvolle onderneming van vandaag. Het rijk assortiment aan bieren wordt gesmaakt door kenners tot ver Lees meer ...
The brewery of the Sint-Sixtus Abbey aims to provide financing for the operation of the abbey and of its social works. The Trappist Westvleteren is brewed by the monks of the Sint-Sixtus Abbey Five natural raw materials are used to brew three Trappist beers: Blond, 8 and 12. They each have their own colour, flavour and aroma. All beers are Lees meer ...
De brouwerij van de Sint-Sixtusabdij heeft tot doel te voorzien in de financiering van de werking van de Abdij en van haar sociale werken. De Trappist Westvleteren wordt gebrouwen door de monniken van de Sint-Sixtusabdij. Vijf natuurlijke grondstoffen worden gebruikt om drie trappistenbieren te brouwen: Blond, 8 en 12. Die hebben elk hun eigen kleur, smaak en aroma. Alle bieren Lees meer ...
Wereldklasse! Alvinne maakt voor u zure bieren van wereldklasse. Een constante kwaliteit is hierbij key. Dat bewijzen ze door hun bieren aan te mogen bieden in top bars wereldwijd. Authenticiteit! Alvinne bieren zijn uniek dankzij de Morpheus gist. Bijna al de bieren worden gebrouwen met hun eigen, unieke gist, afkomstig uit de wilde natuur. De gist bepaalt in grote mate de smaak van het Lees meer ...