Geslaagde editie Oud Bruin Fest 2022

Creativiteit, diversiteit en vakmanschap

De jonge ondernemers van Brouwerij ’t Verzet bleven vorig jaar positief nadat ze 1 dag na de persvoorstelling het evenement moesten afgelasten wegens de nieuwe coronamaatregelen. Oud Bruin FEST was voor hen een onderdeel in hun persoonlijke missie om Vlaams Rood Bruin en Oud Bruin terug op de kaart te zetten en populariteit naar boven te halen en ze slaagden er dit jaar op 7 en 8 oktober 2022 grandioos in om er een onvergetelijk festival van te maken.

 

Oud Bruin Fest 2022 - Diversiteit in brouwerijen
Oud Bruin Fest 2022 - MadX

 ‘t Verzet verenigde voor het festival 33 brouwers waaronder diverse uit het buitenland die elk hun interpretatie van de stijl gingen meebrengen. Zowel de bekendere brouwerijen als vele kleintjes waren aanwezig om de diversiteit te laten beleven.

“Het is natuurlijk een zot idee. Het is een niche-product maar we zijn ook geen brouwerij begonnen om iedereen blij te maken. We zijn een brouwerij begonnen omdat we bier willen maken dat we zelf graag drinken” geeft Koen ons mee “en Oud Bruin staat zeker op 1 bij onze favorieten. Maar het is een hele opgave en vandaar dat we ook de hulp hebben ingeschakeld van andere brouwerijen en het festival verenigd alle Vlaams Rood Bruin en Oud Bruin producenten zodat we aan het publiek kunnen tonen hoe fantastisch deze stijl is en hoe verscheiden dat die ook is. Elke brouwerij heeft z’n eigen karakter, z’n eigen invalshoek, z’n eigen idee over hoe Rood Bruin of Oud Bruin moet smaken en eruit moet zien en hoe je daar branding rond doet. Dat wilden we tonen op Oude Bruin FEST”

Oud Bruin Fest 2022 - Haandbryggeriet
Oud Bruin Fest 2022 - Sfeer

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap