Lancering Nova door brouwerij Ruimtegist

Een nieuw jaar, een nieuwe start en bij Brouwerij Ruimtegist het moment voor de lancering van hun derde bier. “Onze crowdfunders hebben opnieuw meegekozen voor de naam” weet Arn ons te vertellen, “Nova van nieuw maar uiteraard ook van nova en supernova in het universum. Ook de illustratie verwijst naar een Nova van een ster. Als derde bier hebben we bewust de tripel uitgebracht. Iedereen komt met een tripel maar wij brachten net daarom bewust eerst een belgian blond en een quadrupel uit. Tripel als derde in de rij.”

Egbert laat het zich alvast smaken tijdens het interview. “Nova is een bittere tripel van 8% vol alcohol met fruitige esters in de neus dankzij de speciale vloeibare gist die we hiervoor gebruiken. Bitterder dan onze Obsquur maar dankzij de gist veel fruitige esters ook. Helemaal onze smaak natuurlijk.”

Logo Nova - Brouwerij Ruimtegist

Waarom een tripel?

“Onze tripel was al jaren een vaste waarde voor onszelf intern maar we kozen er bewust voor om deze nu pas uit te brengen als laatste van dit trio bieren” aldus Arn. Als koning onder de bieren is dit de perfecte aanvulling van het gamma naast hun belgian blond ‘Vie’ van 6,5% vol alc. en de quadrupel ‘Obsquur’ van 10% vol alc.

Egbert en Arn focussen in de uitbouw van hun brouwerij op de korte keten en puurheid. Honderd procent Belgische hop net zoals bij onze quadrupel Obsquur en uitgebracht als een lokale samenwerking met de Stadsboerderij van Kortrijk. Het werken zonder additieven of (dierlijke) klaringsmiddelen blijft ook een evidentie in de microbrouwerij. Deze derde telg in de Ruimtegist-familie is meteen het sluitstuk van dit trio vaste bieren. Deze recepturen werden allemaal proefondervindelijk gebrouwen en ontwikkeld tijdens hun 10 jaar ervaring als hobbybrouwers. 

Brouwsessie Nova - Brouwerij Ruimtegist - roeren maar
Brouwerij Ruimtegist - proeven Nova

De toekomst

Hierna gaan we opnieuw experimenteren op 75cl-flessen als one-off-brouwsels in onze brewpub en wie weet op termijn ook tankbier rechtstreeks van onze ketels weet Arn ons te vertellen. Vanaf januari zit ik ook fulltime in onze brouwerij! Hopelijk kan mijn brouwmaat Egbert snel volgen. Dat is de ambitie dat we kunnen leven van iets wat we met veel plezier uitoefenen.

Onze crowdfunders kregen zoals steeds de eerste kans om de Nova te proeven. Het nieuwe jaar is ingezet en dat betekent ook een nieuw bierpakket naar jaarlijkse gewoonte en dat levenslang! En er is goed nieuws voor de vele nieuwe geïnteresseerden in de crowdfunding van Brouwerij Ruimtegist. Ze zullen deze terug openstellen in 2022!

Meer info: website Brouwerij Ruimtegist

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap