Loading...
No Records Found
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Maps failed to load
Sorry, unable to load the Maps API.
Matthieu Dupont heeft met biersteken van een hobby een tweede job gemaakt. Begonnen als barman kwam hij natuurlijk vaak in contact met bier en na experimenten met wijn en cider begon hij met het mengen van zure bieren met andere zure bieren of fruit. Lees meer ...
Bierstekers begon als een nevenproject in het restaurant “In’t Nieuw Museum” van Marijke en Koen in Brugge. In 2020 zorgde een virus voor allerlei maatregelen en lockdowns. Dit gaf echter de opportuniteit om meer tijd te spenderen aan het biersteken en in 2021 konden Marijke en Koen 18 unieke blends voorstellen. Lees meer ...
Bredenaar Jürgen Tavernier studeerde in 1996 af als graduaat in de Voedings- en Dieetkunde. Nadien werkte hij zo’n 20 jaar als zelfstandig diëtist. Deze studies komen hem nu goed van pas bij het brouwen van bier. Na een cursus artisanaal bier brouwen aan Syntra West, volgde Jürgen de 2-jarige cursus Brouwer aan het CVO Pantha Rhei in Gent. Sinds september Lees meer ...
In 2018 volgde Alain Devlieger een 2-jarige cursus ‘Micro-brouwer’ en leerde alles over grondstoffen, fermentatiemethodes, brouwtechnologie en het brouwproces. Bovendien kreeg hij de nodige tips & tricks om een eigen brouwerij op te starten, een eigen bierstijl te creëren en bierrecepten uit te schrijven. Met goedkeuring én steun van zijn gezin, werd het plan gesmeed om een eigen microbrouwerij op Lees meer ...
In het lieflijke dorpje Snaaskerke lanceerden Steven Verhaeghe en Helmut Willems in 2020 een nieuw bier uit hun eigen microbrouwerij in de achtertuin van Steven. Ze gebruiken verloren gewaande hoppe én spelen bijen een belangrijke rol. In plaats van suiker aan het brouwproces toe te voegen, opteren ze voor natuurlijke honing, van de bijen van Steven, die niet toevallig imker Lees meer ...
Brouwerij Westkwartier is een jonge bierbrouwerij opgericht in 2020 in het landelijke Geluveld. De brouwerij is ontstaan als antwoord op het beperkte aanbod “wilde” bieren in het enorme Belgische bierlandschap. Met Brouwerij Westkwartier willen ze deze minder gekende bierstijl(en) wat meer onder de aandacht brengen en je ervan overtuigen hoe subliem bier kan zijn dat rustig gerijpt is met de befaamde Lees meer ...
De brouwerij Waterfields Brewery Passendale maakt deel uit van een groter geheel. Henk Lemaire was naast boer en brouwer ook gastheer van de B&B Waterfields en uitbater van de feestzaal, allemaal gelegen op één en hetzelfde domein. De brouwinstallatie is ontworpen door de boer zelf. Met een verleden als brouwmeester bij een gekende bierproducent tekende Henk het ontwerp van de Lees meer ...
Als hobbybrouwer vind Steven het fantastisch zijn creaties met bierliefhebbers te delen. De Amantine-bieren zijn het resultaat van experimenten met mout, gist, hop en kruiden. In de naam schuilt een stukje magische Zwevegemse volksgeschiedenis. Lees meer ...
De Circus Brouwerij is een craft brouwerij en spitst zich toe op nieuwe niet-alledaagse bieren. Met hun leuze “omdat het leven aan de durvers is” proberen ze het voortouw te nemen in nieuwe smaken en recepten. Door hen te onderscheiden met andere bieren proberen ze de nichemarkten in de biersector aan te spreken. Lees meer ...
De brouwerij bevindt zich in de oude varkensstallen van de abdijhoeve Ten Bogaerde, een indrukwekkende site met een rijke geschiedenis. Ten Bogaerde maakte deel uit van de Cisterciënzerabdij O.L.V. Ten Duinen, die ooit een brouwerij had. Deze traditie zetten ze nu verder in de historische varkensstallen. In het gezellig café heb je een unieke kijk op de brouwinstallatie, het werkterrein Lees meer ...