MAK Brewery test voor dag van de arbeid een andere ambacht uit!

Geschatte leestijd: 2 minuten

Misschien is dit wel inspiratie voor andere brouwers en bakkers. Niet enkel een idee in kader van dag van de arbeid lijkt ons. Samenwerking tussen verschillende ambachten is een meerwaarde en kan het eindproduct nog heerlijker maken.

MAK Brood met Saison-bier

‘Waar den brouwer komt, moet den bakker niet komen’ luidt het spreekwoord. Gelukkig kunnen de vrienden van MAK Brewery en de lokale warme bakker ‘Van Eycken’ wel samen door één deur. Speciaal voor de dag van de arbeid slaan ze de handen in elkaar en verenigen ze hun ambachtelijke kennis tot één geheel: een MAK-brood. Met het heerlijke deeg van bakkers Rudy en Dominic en het saison-bier MAKnifique van MAK Brewery wordt de lokale Sterrebekenaar (en zij die van ver op de geur afkomen) een maand lang elke zondag verwend met een uniek brood. “We kozen samen om het bier te verwerken in een lekker 8-granen brood, daar zit een goeie beet in.” Aldus Rudy en Dominic.

“Het idee om samen met de heren van de lokale warme bakkerij ‘Van Eycken’ een brood te creëren, leefde al langer. We zijn dan ook blij dat we het nu kunnen verwezenlijken en dat gedurende de hele maand mei die symbolisch van start gaat met de dag van de arbeid en daarna nog een extra impuls krijgt door de heropening van de horeca.

“We zullen gedurende deze maand elke zaterdagnacht (corona-proof) zelf in de bakkerij in de potten gaan roeren, zoals we dat als brouwers gewend zijn, om samen met Rudy en Dominic het MAK-brood te bakken”, vertelt MAkker Wouter Oers, “vervolgens ligt het brood elke zondag klaar in de schappen van de bakkerij om gekocht te worden.”

Dit lijkt me een aanrader voor degenen die in de buurt wonen van Sterrebeek.

Jannes en Wouter van MAK Brewery en bakker Dominic

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap