Nieuwe telg bij Vicaris: LINO

Geschatte leestijd: 2 minuten

Na het grote succes van het Lustrumbier naar aanleiding van het vijftienjarig bestaan van Vicaris en het tienjarig bestaan van brouwerij Dilewyns was dit de logische stap.

Het nieuwe vlasbier krijgt een vaste plaats in de reeks van topbieren en is LINO gedoopt.


De Vicaris Lino is een blond bier met een aangename hoppigheid en een zachte afdronk. Lino is Italiaans voor vlas, wat meteen ook het unieke ingrediënt is in dit bier en het is het eerste bier ter wereld gebrouwen met vlas. Het resultaat is een evenwichtig en vlot doordrinkbaar bier met een stevige schuimkraag. Het rijke aroma bevat naast toetsen van vlas ook citrushoppen die zorgen voor een frisse en zachte bitterheid. 6,5 Vol.% Alc.

Vlasvezels worden voornamelijk gebruikt voor linnen. Maar intussen zorgt deze edele grondstof voor heel wat innovatieve toepassingen zoals tennisraketten, surfplanken, fietsen,… Andere hoogtechnologische toepassingen kan je terugvinden in de automotive- en bouwsector.

LINO - Fles + bierglas

Verder is vlas een bron voor bio-energie en wordt de olie uit het lijnzaad gebruikt voor verf, cosmetica, etc en sinds kort heeft dit duurzaam product zijn weg gevonden naar de ambacht van het brouwen. Het friszoete aroma, de vanilletoesten en de stroblonde kleur zijn de meest uitgesproken kenmerken van dit authentieke product. Laat het smaken!

Ontdek hun website via volgende LINK

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap