Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Af en toe is er al wat meer zon aan de horizon en ik kijk al uit naar de zomer. In die sfeer dacht ik dat het wel eens leuk kon zijn om een éénvoudige salade met tonijn samen te stellen. Simpel maar lekker.

Bier en foodpairing: Dit lekker gerecht is goed te combineren met een blonde tripel. Het zoet-bitteren met de fruitige aroma’s gaat goed samen met deze zomerse salade. Het is een stevig biertje maar de aardappelen , de eieren en de tonijn zorgen voor het nodige tegengewicht in combinatie met de mosterdvinaigrette .

Salade met tonijn en een blonde Tripel - bierpairing

Aantal personen:
4

Klaar in:
40 min

Kcal:
1603

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gr tonijn uit blik
  • 350 gr sperziebonen
  • 12 kerstomaten
  • 16 zwarte olijven
  • 4 aardappelen
  • 4 eieren
  • rucola salade
  • krulandijvie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • zout
  • peper

Instructies stap voor stap

Stap 1

Start met het koken van de aardappelen in de pel. Ter zelfder tijd kan je ook de 4 eieren koken tot ze hardgekookt zijn. Na het koken laten afkoelen.


Stap 2

Voor de mosterd vinaigrette meng je in een kommetje de olijfolie, de azijn en de graanmosterd en breng je dit nog verder op smaak met wat peper en zout.


Stap 3

Snij de kerstomaatjes en olijven in 2. Snij de gekoelde aardappelen in 4 partjes. Snij de gekookte eieren in 2 stukken.


Stap 4

Was de salade en verdeel dit over 4 kommetjes en verdeel dan de tomaten, olijven, aardappelen en eieren over de 4 kommetjes. Voeg de tonijn er bovenop aan toe en werk af met de mosterd vinaigrette en draai nog eens met de pepermolen over het gerecht.


Stap 5

Schenk uzelf een blonde Tripel uit en geniet ervan!


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar top