Rodenbach – Op 8 mei Opendeurdag

Brouwerij Rodenbach was in 2021 tweehonderd jaar jong. Verschillende lockdowns dwarsboomden de festiviteitenagenda, daarom besliste de brouwerij de verjaardag activiteiten te spreiden in tijd. Het jubileumjaar wordt op 8 mei met een bruisende opendeurdag voor bierliefhebbers afgesloten. De medewerkers van de Roeselaarse brouwerij gooien op zondag 8 mei de deuren van de brouwerij en de foederkelders open.

Opendeurdag - Foederkelder

Een hoogdag voor iedereen die van bier houdt

Rodenbach is uitgegroeid tot dé wereldreferentie in Vlaams roodbruin bier en wordt in binnen- en buitenland geroemd omwille van haar unieke smaak verkregen door rijping op één van de 294 legendarische eikenhouten foeders. Anno 2022 is Rodenbach springlevend, de brouw- en keldermeesters verenigen traditie & knowhow in innovatie. Dat kan men komen ontdekken op 8 mei. De brouwzaal is het startpunt van het parcours, het traject loopt verder via de gistingszaal en de moutast, vervolgens wandelt men doorheen de indrukwekkende foederkelders. Hier voltrekt zich een maanden- en jarenlang rijpingsproces dat leidt tot de fruitige Rodenbach Classic, de meer complexe Rodenbach Grand Cru, de verfijnde Rodenbach Vintage evenals tot de afgeleide fruitbieren Rodenbach Fruitage, Rodenbach Alexander en Rodenbach Caractère Rouge.

VTI-vakmanschap hand in hand met Rodenbach

De foeders waarin Rodenbach maandenlang rijpt zijn essentieel in het brouwproces. Deze foeders worden nog steeds in de brouwerij vervaardigd en onderhouden. De idee ontstond om rond deze foeders een animatie te ontwikkelen. Omdat het VTI uit Roeselare het als haar opdracht beschouwt om technisch talent voor te bereiden op de toekomst en dit ook wil realiseren in dialoog met bedrijven zocht de brouwerij contact om het idee vorm te geven. Studenten van de houtafdeling vervaardigen 3 mini-foeders die uit elkaar kunnen gehaald worden. Bezoekers kunnen het tegen mekaar opnemen om het snelst een foeder in elkaar te zetten. De buzzer, ook van VTI-makelij, die door de snelste deelnemer wordt geactiveerd, maakt het fun-element van deze contest compleet.

Opendeurdag Rodenbach - VTI afdeling hout
Opendeurdag Rodenbach - VTI ontwikkeling buzzer

Andere leerlingen zijn dan weer aan de slag om een ‘Rodenbach-Instagram-fotocorner’ te ontwerpen en te ontwikkelen. Belofte volle talenten van eigen bodem, uit de afdelingen: elektriciteit, hout, mechanica, schilderen en decoratie, onder leiding van de vakbekwame VTI docenten, creëren op deze manier een echte meerwaarde aan deze opendeur.

Studenten-VTI-afdeling-Schilderen-en-decoratie-aan-het-werk-voor-opendeur-Rodenbach

Smaken ontdekken

Bezoekers worden getrakteerd op een gratis degustatie aan de bar in de foederkelder of aan de FruitAge zomerbar waar ‘Djembé agogo’ voor de zuiderse sfeer zorgt. Tjop’s gekend van het programma ‘Mijn pop-up restaurant’ staat garant voor ‘Low and slow barbecue’. Heerlijke streetfood gerechtjes serveert hij vanuit zijn originele foodtruck-trailer.De meeste creaties hebben maximum 16 uur in de smoker doorgebracht. Deze manier van bereiden is tijdsintensief, maar de smaak is uniek en niet te vergelijken met de klassieke bbq. Ook Glace Gatée uit Roeselare was enthousiast om mee te werken en ontwikkelde speciaal voor dit event Rodenbach FruitAge-ijs.

Praktisch

Gratis opendeur zondag 8 mei van 10u00 tot 18u00

Brouwerij Rodenbach, Spanjestraat 133, 8800 Roeselare

www.rodenbach.be

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap