BREWmasterclass: Vergis(t) je niet

De giststam die een brouwer kiest, is niet in het minst doorslaggevend voor het smaakprofiel van zijn bier en hangt van vele factoren af zoals de vergistings- en vermenigvuldigingssnelheid, eindvdergistingsgraad, zuurstofbehoefte, stabiliteit,… en natuurlijk het gewenste aroma en de smaak van het te brouwen biertje. Leer het LIVE tijdens de BREWmasterclass.

Deze BREWmasterclass voor micro- en hobbybrouwers spitst volop toe op gisten tijdens en na het brouwproces. Tijdens de theoretische uitleg krijg je een stevige microbiologische basis. Hiervoor brengen we Peter en Florian op het toneel. De ene brengt gist onder het dissectiemes; de andere gaat dieper in op het marktaanbod van gisten – typische kenmerken, aroma & smaak en gebruik.  

Aankondiging Vergist je niet - BREWmasterclass

Theorie en praktijk

Vooraleer we aanvangen met de DOEsessie wordt ingezoomd op de praktijk van het fermentatieproces van bier (vergistingstemperaturen, lageren, tegendruk bij vergisting, … en alle vragen die ook door de deelnemers worden aangeleverd).

En dan krijgen jullie een inwijding op een korte sensory tasting! Speciaal hiervoor wordt een aantal weken vooraf (nu dus!) een experiment opgestart: een zelfde wort wordt vergist met verschillende gistsoorten. Tijdens de BREWmasterclass – evalueren we met z’n allen het resultaat. 

We eindigen met een ronde tafel Q&A met alle deelnemers en experts. Bereid je je hierop voor, dan wordt je deelname veel effectiever voor je eigen brouwerijpraktijk!

Het geheel wordt ingekleurd met het verhaal van Farrell in de STROOM – brouwerij.

Sprekers:

Florian Antoine  – Lallemand Brewing

Peter Croonenberghs – Brombeercompagnie

Timing & Locatie: donderdag 5 mei, 18h30 – 21h30 in brouwerij Stroom

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap