BREWmasterclass – Energie in de brouwerij

Duurzaamheid in de brouwerij is nog geen mainstream, maar vroeg of laat wordt elke brouwer nillens willens geconfronteerd met de water- en energievretende praktijk. De grote brouwerijen zijn er al lang mee bezig, maar voor kleine brouwers is dit nog steeds een pijnlijke realiteit door de hoge investeringskosten. Maar hoe klein ook – ook lokale en speciaalbier brouwers timmeren flink aan de weg naar een efficiëntere brouwzaak. 

Deze BREWmasterclass voor KMO-brouwers brengt inspirerende voorbeelden en verhalen over hoe een brouwerij duurzamer kan gerund worden. Je leert er van de groten en je gaat op ontdekking bij collega-brouwers.

  • Intro: energie in de brouwerij, Peter Croonenberghs, Brombeercompagnie
  • Duurzame energie-concept in grote brouwerijen, Jeroen Vandenbussche, Meura
  • Mijn ondernemersdroom, Luc Vermeersch, De Leite
  • Mijn duurzaam traject: OK of ANDERS? Nino Bacelle, De Ranke
  • Q&A in rondetafel
  • netwerk van collega-brouwers
  • degustatie & hongerstiller

Alles gaat door in Brouwerij De Leite in Ruddervoorde op donderdag 2 juni van 18u30 tot 21u30.

Tanks brouwerij De Leite
Bottelarij brouwerij De Leite

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap