BREWmasterclass – Energie in de brouwerij

Duurzaamheid in de brouwerij is nog geen mainstream, maar vroeg of laat wordt elke brouwer nillens willens geconfronteerd met de water- en energievretende praktijk. De grote brouwerijen zijn er al lang mee bezig, maar voor kleine brouwers is dit nog steeds een pijnlijke realiteit door de hoge investeringskosten. Maar hoe klein ook – ook lokale en speciaalbier brouwers timmeren flink aan de weg naar een efficiëntere brouwzaak. 

Deze BREWmasterclass voor KMO-brouwers brengt inspirerende voorbeelden en verhalen over hoe een brouwerij duurzamer kan gerund worden. Je leert er van de groten en je gaat op ontdekking bij collega-brouwers.

  • Intro: energie in de brouwerij, Peter Croonenberghs, Brombeercompagnie
  • Duurzame energie-concept in grote brouwerijen, Jeroen Vandenbussche, Meura
  • Mijn ondernemersdroom, Luc Vermeersch, De Leite
  • Mijn duurzaam traject: OK of ANDERS? Nino Bacelle, De Ranke
  • Q&A in rondetafel
  • netwerk van collega-brouwers
  • degustatie & hongerstiller

Alles gaat door in Brouwerij De Leite in Ruddervoorde op donderdag 2 juni van 18u30 tot 21u30.

Tanks brouwerij De Leite
Bottelarij brouwerij De Leite

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link