Duurzaamheid in de brouwerij is nog geen mainstream, maar vroeg of laat wordt elke brouwer nillens willens geconfronteerd met de water- en energievretende praktijk. De grote brouwerijen zijn er al lang mee bezig, maar voor kleine brouwers is dit nog steeds een pijnlijke realiteit door de hoge investeringskosten. Maar hoe klein ook – ook lokale en speciaalbier brouwers timmeren flink aan de weg naar een efficiëntere brouwzaak.
Deze BREWmasterclass voor KMO-brouwers brengt inspirerende voorbeelden en verhalen over hoe een brouwerij duurzamer kan gerund worden. Je leert er van de groten en je gaat op ontdekking bij collega-brouwers.
- Intro: energie in de brouwerij, Peter Croonenberghs, Brombeercompagnie
- Duurzame energie-concept in grote brouwerijen, Jeroen Vandenbussche, Meura
- Mijn ondernemersdroom, Luc Vermeersch, De Leite
- Mijn duurzaam traject: OK of ANDERS? Nino Bacelle, De Ranke
- Q&A in rondetafel
- netwerk van collega-brouwers
- degustatie & hongerstiller
Alles gaat door in Brouwerij De Leite in Ruddervoorde op donderdag 2 juni van 18u30 tot 21u30.