Sparkling infused winterlambiek

Geschatte leestijd: 2 minuten

Oud Beersel brengt zijn eerste officiële winterbier uit. Het heeft als naam de ‘Sparkling Infused Winterlambiek’ gekregen en is intussen op verschillende plaatsen verkrijgbaar. De Winter Lambiek is het resultaat van een paar weken infusie van dennenknoppen op Oude Lambiek. ‘Het resultaat is een heerlijk aardse en verfrissende Lambiek met een vleugje kruiden’ aldus Gert Christiaens.

‘Beeld je de geur in van wintergroene bomen van het dennenbos, of de groene en kruidige aroma’s van een kerstboom in je woonkamer. Stel je dan een licht droge afdronk voor van een Lambiek waarvan je zo snel mogelijk nog een slokje wilt. We weten zeker dat je ervan zult genieten! ‘

“Winterlambiek Oud Beersel” is tevens zeer origineel omdat het niet het traditionele pad van een winterbier volgt. In tegenstelling tot de meeste winterbieren die overdreven zoet en erg sterk zijn, drinkt onze Winterlambiek vlot en bedraagt de alcohol op de Winterlambiek slechts 7,2%.

Winter lambiek - Oud Beersel - persbericht - 1

Gert weet ons ook nog te verblijden met een foodpairing tip: ‘Het past ook perfect bij zwaardere gerechten in de winter, zoals wildgerechten en gerechten met warme aardappelen of pompoen. Het is doordrinkbaar en toch onmiskenbaar een winterbier dat gemaakt is om te delen. We kunnen niet wachten tot je het probeert! ‘

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link