Speciale Creatie: Tuiple’Up!

Geschatte leestijd: 3 minuten

HopSaSam mocht op maandag 25 februari de lancering aankondigen van de Tuiple’Up! Een collaboration bier met Oriel Beer uit het Roemeense Boekarest.

” Vorig jaar ontstond het idee om samen een uniek bier te ontwikkelen.
Een zogenoemde “collaboration brew“. Gezien Oriel Beer een voorliefde heeft voor Belgische bieren en hun werk hierop inspireren, kwamen we tot een fusion van super-Belgisch en super-Roemeens. ” vertelt Sam Vanderstraeten van de Oudenaardse brouwerij HopSaSam.

Aan de basis ligt een Belgische tripel met Belgische gist en Belgische record hop aangevuld met een frisse toets van iets minder Belgisch citroengras en gerijpt in houten vaten van authentieke Roemeense țuică! Țuică is een traditionele Roemeense spirit, gestookt, op basis van pruimen.

In het glas proef je een complexe tripel van 9,5% alc. met een frisse fruitige toets, aangevuld door de houttoetsen en warmte van țuică.
Wie ‘m zelf wil proeven, moet (voorlopig) naar Roemenië. Daar werd hij alvast gesmaakt door menige bier-reviewers en zelfs de Roemeense  Nationale Televisie Antenna 3 was aanwezig op dit unieke event. Ze hadden ook de eer om mr. Thomas Baekelandt te verwelkom: de Belgische ambassadeur in Roemenië!Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap