The Lambic Round Table

Als ultieme bestemming voor biertoerisme heeft België altijd veel bierreizigers aangetrokken, vooral in de lenteperiode, wanneer er in Vlaanderen een dichte concentratie van bierfestivals is. Nu de wereld weer opengaat, vinden biertoeristen opnieuw hun weg naar deze festivals, niet in het minst naar de mythische Toer de Geuze. Aan de vooravond van de Toer de Geuze van dit jaar wordt deze viering van de lambikbieren aangevuld met een digitaal livestream-evenement, ‘The Lambic Round Table’ genaamd, dat door bierliefhebbers van over de hele wereld kan worden bijgewoond.

Toerdegeuze 2022 - round table

Toer de Geuze: het fysieke en digitale evenement

De Toer de Geuze begon in 1997 als een culturele viering van de eeuwenoude traditie van spontaan gegiste Lambiekbieren. Tijdens dit tweejaarlijkse publieksevenement stellen de lambikbrouwers en geuzestekers van het Pajottenland en de Zennevallei hun deuren open voor het publiek. Toen de Toer de Geuze vorig jaar niet kon doorgaan door de wereldwijde coronapandemie, werd als alternatief een virtuele editie georganiseerd: de ‘Toer de Geuze Thuis’, op dezelfde data als de geannuleerde editie (1-2 mei 2021). De Lambiek Ronde Tafel, de opvolger van dit digitale evenement, is geen alternatief voor de Toer de Geuze (die doorgaat op 30 april en 1 mei 2022), maar een aanvulling erop. Het is gepland op vrijdag 29 april 2022 om 20:00 CET, ten dienste van de internationale lambikgemeenschap, want niet alle lambikliefhebbers kunnen voor elke editie van de Toer de Geuze naar Vlaanderen afreizen. Net als de Toer de Geuze wordt de Lambic Round Table georganiseerd door HORAL, de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambic Bieren.

De Ronde Tafel Lambiek

Tijdens De Lambic Ronde Tafel zullen bekende Lambic-kenners rond de tafel gaan zitten om te praten over belangrijke onderwerpen met betrekking tot de geschiedenis, cultuur en productie van Lambic en hun gedachten delen over Lambic in 2022. Het evenement wordt gemodereerd door de bekroonde bierschrijver en hoofdredacteur van Belgian Smaak, Breandán Kearney. De vier gasten aan tafel zijn:

Gert Christiaens: Voorzitter van HORAL, de Hoge Raad van Ambachtelijke Lambiekbieren. Hij is ook eigenaar en blender van Oud Beersel, een Lambiekbrouwerij in Beersel die lid is van HORAL.

Gert Christiaens - Toer de Geuze 2022

Frank Boon: Stichter en voormalig brouwer van Brouwerij Boon, een brouwerij die lid is van HORAL en gevestigd is in Lembeek, België, nu geleid door zijn zonen, Jos en Karel. Frank is ook een lambikbierhistoricus en heeft meegewerkt aan verschillende boeken en documentaires over lambik.

Frank Boon - Toer de Geuze 2022

Kloris Devillé: Brouwer en Eigenaar van Brouwerij Den Herberg, een familiebrouwerij die Lambic produceert gevestigd in Buizingen, België. Den Herberg is de meest recente lidbrouwerij van HORAL. Kloris is ook productie- en onderhoudsmanager bij Timmermans, een andere Lambic-brouwerij die lid is van HORAL.

Kloris Devillé - Toer de Geuze 2022

Stu Stuart: Eigenaar van een tourbedrijf genaamd Belgian Beer Me! Tours die gespecialiseerd is in leuke, slimme en betaalbare biertours door België voor mensen van over de hele wereld. Stu geeft al tours in België sinds 2007, waaronder tours rond de Toer de Geuze, en hij heeft hechte vriendschappen opgebouwd met brouwers, café-eigenaars, festivalorganisatoren en mediapersoonlijkheden.

Stu Stuart - Toer de Geuze 2022

Het Programma – vrijdag 29 april 2022

 • Deel 1: 20:00 – 20:35 CET
  o 20:00 – 20:05 Welkom en inleidingen
  o 20:05 – 20:20 Terugkeer van ‘De Toer
  o 20:20 – 20:35 Een evoluerende organisatie
 • PAUZE: 20:35 – 20:50 CET
 • DEEL 2: 20:50 – 21:40 CET
  o 20:50 – 21:05 Q&A deel 1 (vragen van onze hostende bargasten en ons live publiek)
  o 21:05 – 21:20 Megablend 2022
  o 21:20 – 21:35 Q&A deel 2 (vragen van onze bargasten en ons live publiek)
  o 21:35 – 21:40 Dankwoord en sluiting

Internationale biercafés

Hoewel lambikliefhebbers The Lambic Round Table vanuit hun huis kunnen bijwonen, is het concept van The Lambic Round Table op maat gemaakt om mensen samen te brengen in gespecialiseerde biercafés. Biercafés met een hart en een reputatie voor Lambic kunnen het evenement livestreamen in een speciale ruimte in hun bar. Tijdens het evenement zal The Lambic Round Table via livestream verbinding maken met de gekozen biercafés in verschillende landen en de mogelijkheid bieden aan lambikliefhebbers in die cafés om vragen te stellen aan het panel. Bars kunnen zich voor deelname aanmelden door het online formulier in te vullen op www.toerdegeuze.be.

Met dit evenement wil HORAL de Lambic community over de hele wereld verenigen!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap