BREWpractice bij brouwerij Van Den Bossche – 29 april

Er zijn diverse opleidingen bierbrouwen mogelijk. Hierdoor is het soms moeilijk om te weten welke het beste bij je past. Naast de academische opleidingen zijn er formele cursussen zoals in vb het avondonderwijs – degelijk en gericht op een carrière in de brouwindustrie; afhankelijk van het type kunnen ze tot 2 jaar in beslag nemen met een diploma als resultaat.

Daartegenover verschijnen heel wat brouwactiviteiten, puur als vrijetijdsbesteding. De workshops – vaak van 6h en minder – zijn gericht op de bierliefhebber of hobbybrouwer die met potten en pannen of automatische brouwketels aan de slag gaan.

BREWpractices van BREWed vallen ertussen en zijn hoofdzakelijk gericht aan de ernstige brouwer die gewapend met een passie voor het vak, nieuwe leerkansen omarmt.

Brouwen in de brouwerij

Tijdens de doordeweekse brouwdag gaan we voor een dagje praktijk in de pittoreske familiebrouwerij Van Den Bossche. Brouw(leer)meester Peter leert je hoe het allemaal in zijn werk gaat. Voor microbrouwers, hobbybrouwers en zythologen.  Workshop bierbrouwen in authentieke brouwerij van Vlaamse Ardennen! Je zal alvast je handen uit de mouwen mogen steken.

Brouwen is starten in de vroege uurtjes en een dag vol actie als loodgieter, sanitair controleur, poetsexpert en zorgen dat het recept zich omvormt tot een heerlijk bier.

Brouwerij Van Den Bossche - toegangspoort

BREWed-trainingen zijn fast track en spelen in op de weinige vrije momenten die brouwers in bijberoep of jonge bedrijven met heel weinig of geen extra personeel hebben.

De workshop zijn proefondervindelijk & praktijkgericht en vooral met veel FUN en goesting.

Ze worden aangeboden in commerciële microbrouwerijen – met hun vele mogelijkheden en evenveel hindernissen….en uiteraard telkens met eigenwijze brouwers die elk hun jarenlange ervaring willen delen.

Peter Croonenberghs – een brouw- & leermeester van jaar en dag leidt het ganse brouwproces.

Na een BREWpractice sta je nog een beetje steviger in je schoenen bij het produceren van je eigen stabiel gerstenat. Het netwerk van like-minded brouwers is er gewoon bij!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap