Week van de Korte Keten op Domein Leeflank

Van 14 tot 22 mei 2022 kan je in heel Vlaanderen weer deelnemen aan allerlei activiteiten die verband houden met de korte keten tijdens de Week van de Korte Keten. Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de producent zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.

Op zondag 15 mei en zondag 22 mei zet Domein Leeflank zijn deuren open. Het is mogelijk deel te nemen aan een korte rondleiding om 14u, 16u of 18u waarin u de wijngaard, de productieruimte en het landhuis bezoekt. U krijgt 3 huisgemaakte proevers (rosé wijn, huisbier FAL en kombucha).

Duurtijd: 1 uur à 1u15. Inschrijven is noodzakelijk via info@leeflank.be

Prijs per persoon: €15

Op domein Leeflank maken ze zowel Belgische schuimwijn en rode wijn, maar brouwen ze ook bier & kombucha. 

Een volledige brouwdag resulteert in ongeveer 350 liter afgewerkt bier. Deze kleine hoeveelheid geeft hen de mogelijkheid om te experimenteren met delen van de druivenplant, het gebruik van lokale kruiden, lokale vruchten en zoveel meer!

Ze produceren ‘cleane’, ‘barrel-aged’ & ‘zure’ bieren. Het aanbod bestaat steeds uit een 10-talverschillende biertjes. Voor ieder wat wils!

Domein Leeflank - Week van de korte keten - 15 mei 2022

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap