Belgische Style winnaars World Beer Awards 2020

Geschatte leestijd: 3 minuten

In ons vorige artikel hebben we alle 107 Awards die Belgische brouwerijen mochten ontvangen op een rijtje gezet. Nu willen we toch nog even stilstaan bij de belangrijkste prijzen. Je kan namelijk volgende prijzen winnen:

  • World’s Best ‘Hoofdcategorie’ over de subcategorieën van deze hoofdcategorie heen
  • World’s Best ‘Subcategorie’ die bestaan onder iedere hoofdcategorie
  • Country Winnners binnen iedere subcategorie
  • Goud, Zilver Brons binnen ieder land mogelijk

We gaan hier de Belgische style winnaars nog even van naderbij bekijken want dit gaat over alle landen heen. De Belgische brouwerijen wonnen 1 Worlds Best Style Winner medaille op de 9 te verdelen medailles en wonnen 3 Style Winner medailles in een subcategorie op een totaal van 88 subcategorieën.

De belangrijkste prijs ging naar Brasserie Vanuxeem uit Ploegsteert.

Zij wonnen met hun Queue de Charrue Oud Bruin de World’s Best Style Winner prijs binnen de hoofdcategorie World’s Best Sour & Wild Beer en natuurlijk ook de Country Winner binnen de subcategorie World’s Best Oud Bruin. Geboren in 1986 wanneer de kleinkinderen van Gaston Vanuxeem beslissen hun eigen bier opnieuw te lanceren. Ze vonden het recept in het archief van de brouwerij. De naam is de Franstalige vertaling van de Vlaamse naam van het dorp Ploegsteert. Het bier rijpt 18 maand op eikenhouten vaten waardoor het zijn zoete en zure smaak verkrijgt.

Queue de Charrue Oud Bruin - Worlds Best Sour and Wild Beer - 2020

Binnen de subcategorie World’s Best Pale Belgian Style Blonde was Brouwerij Alken-Maes met hun Affligem Blond de Style Winner en natuurlijk ook de Country Winner.

Ze beschrijven het bier als friskruidig met nuances van citrus en vanille die worden geaccentueerd door de hergisting op fles. Zachtmoutige smaak met ronde toetsen van tropische vruchten die eindigen in een fris hopbittere afdronk.

Affligem Patersvat Style Winner en Country Winner Worlds Best Pale Belgian Style Blonde - 2020

Binnen de subcategorie World’s Best Pale Belgian Style Strong won brouwerij Duvel-Moortgat met hun Duvel de prijs van Style Winner en de Country Winner.

Dit bier wordt sinds 1923 onder de naam Duvel verkocht. Voordien had het de naaam ‘Victory Ale’ naar aanleiding van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Tijdens een proefsessie met de notabelen van het dorp roept schoenmaker Van De Wouwer intens verrast door de krachtige aroma’s van het bier uit: “Dit is een echte Duvel.” en de nieuwe naam was geboren.

Duvel - Style Winner en Country Winner - Worlds Best Pale Belgian Style Strong - 2020

Brouwerij Alken-Maes kreeg nog een tweede Style Winner en dit binnen de subcategorie World’s Best Kriek. De Mort Subite Kriek Lambic won deze prijs en was bijgevolg ook de Country Winner.

Deze zoetste Kriek Lambic van de familie is een blend van jonge Lambic voor de zottigheid, 1 jaar oude Lambic boordevol verse krieken voor de frisheid en 3 jaar oude Lambic voor de nodige ervaring en die typische lichtzure toets.

Mort Subite Kriek Lambic - Style Winner en Country Winner Worlds Best Kriek - 2020

Om alle Belgische winnaars op een rij te zien kan je gebruik maken van deze LINK. Meer informatie kan je terugvinden op de website van Word Beer Awards.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap