Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Momenteel is het een mooi nazomertje en ik zocht een aperitiefhapje waarbij ik het zomerse kon combineren met toch wat herfstgevoel. En voor mij zijn paddenstoelen een heerlijk ingrediënt dat ik link aan grasvelden in de herfst met dauw en nevel in de ochtend met hier en daar een paddenstoel dat boven het gras uitsteekt. En dit combineer ik nu met wat zomerse kleuren en smaaktoetsen die heerlijk combineren met de kruidenkaas.

Bier en foodpairing: De keuze is gevallen op een Geuze dat als bier van spontane gisting goed combineert met de kruidenkaasvulling. De verfrissende en zure smaak van Geuze is ideaal al aperitief om je smaakpalet klaar te maken voor het voorgerecht.

Gevulde Portobello en geuze

Aantal personen:
4

Klaar in:
15 min

Kcal:
1038

Goed voor:
Aperitiefhapje

Ingrediënten

  • portobello’s
  • 1 pakje kruidenkaas
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 sjalot
  • 1/2 appel
  • 1 teentje look
  • 1 takje peterselie
  • 1 takje verse rozemarijn
  • olijfolie

Instructies stap voor stap

Stap 1

Reinig de portobello’s met een borsteltje. Nooit met water.


Stap 2

Snij de paprika’s en sjalot fijn en stoof die even aan in wat olijfolie totdat dit wat zachter is geworden maar toch nog met de nodige crunch. Laat vervolgens afkoelen.


Stap 3

Meng vervolgens de groentjes met de fijn gesneden appel, gesnipperde peterselie en indien nodig nog wat olijfolie.


Stap 4

Vul de portobello’s met een laagje kruidenkaas en vul dan verder op met de groentenmix en werk af met een takje verse rozemarijn.


Stap 5

Serveer dit aperitiefhapje in combinatie met een Geuze en je kan daarna verder genieten van een heerlijke lunch of diner met vrienden of familie.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Scroll naar top