BREWbootcamp 2020 – zin om zelf te brouwen?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Start de zomervakantie met het kleine COVID-19 broertje van de BREWbootcamp op ma 29 & di 30 juni en wo 1 juli. Het wordt een stevige 3-daagse vol ontdekking & socializing in een échte brouwerij.

Je maakt als groot bierliefhebber op een toegankelijke manier kennis met de theoretische basisbeginselen van het bierbrouwen. Je leert de noodzakelijke labotechnieken, je gaat aan de slag als leerling-brouwer & maakt kennis met de ingrediëntenmarkt. Degusteren hoort er natuurlijk ook bij. Geen kennis of ervaring vereist.

Een ideale start van de vakantiemaanden en leuk om over weg te mijmeren tijdens de zomermaanden en wie weet zet je wel de stap om een eigen brouwsel te maken bij je thuis of nog meer …

Deze crash cursus bier brouwen geeft je de kans om kennis te maken met de basisbeginselen van het bierbrouwen in een echte brouwerij.

De eerste twee dagen opleiding gaan door in Het sprAnkelend toevAL in Maarkte-Kerkem, centraal gelegen in de Vlaamse Ardennen en op de derde dag werkt BREWed samen met brouwerij Stokhove uit Oostkamp.

Brouwen is leuk, maar brouwen is een vak! Elk stadium van het brouwproces vereist specifieke aandacht. We denken hierbij aan de kwaliteit en het correct afwegen van je mout, hop, gist & water, het exact moment van het maïschen & koken op de juiste temperatuur, het overbrengen van wort tussen de verschillende ketels & van ketel naar gistkuip, … en nog zoveel meer.

Met deze brouwopleiding dompelt BREWed je onder in de wereld van het bier en laten je actief meewerken. Brouwmeester Peter Croonenberghs heeft meer dan 30 jaar ervaring en is brouwer in hart en nieren en is ook installateur van brouwerijen dus een persoon met de juiste kennis op je te begeleiden.

Ben je op het einde van de bootcamp een volleerde brouwer? Nee dat niet maar je hebt wel de belangrijkste handelingen van een brouwproces in je vingers en je krijgt een goed inzicht in de dagdagelijkse praktijk van een microbrouwer.

Interesse? Schrijf je dan nu in via de website van BREWed.

Inbegrepen in de voordelige prijs van 450 euro is het brouwen bij Brouwerij Stokhove, de theorie met syllabus, materialen voor labopraktijk, de gastspreker, de degustatie van lokaal bier, 3 lunches, koffie, thee, frisdrank en een bierpakket om thuis na te genieten.

Hieronder nog enkele sfeerfoto’s van eerdere opleidingen.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap