Achtergrond bij het gerecht
Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier
Er staan enkele mooie zomerse dagen op de planning deze week met 30 graden en misschien meer. Ideaal weer dus om buiten te genieten van een lekkere BBQ en waarom dan niet starten met een lekkere gemarineerde scampi. Een lichte start met veel smaak. En je kan dit combineren met ons Zeebrasem recept voor op de grill als hoofdgerecht of de klassieke burger en bier.
Bier en foodpairing: Dit aperitiefhapje pas zeer goed met een witbier. De koriander en citroentoetsen passen goed samen met de marinade die we samenstelden voor de scampi’s. Een frisse start voor een gezellige barbeque.
Aantal personen:
4
Klaar in:
20 min
Kcal:
810
Goed voor:
Aperitiefhapje
Ingrediënten
- 20 scampi’s
- 1 ui
- 1 eetlepel koriander
- 1 eetlepel peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel kurkuma
- 1 eetlepel citroensap
- 7 eetlepels olijfolie
- zout en peper
TIP: Laat de ongepelde scampi’s eerst wat ontdooien voor je in de marinade legt. Dit zorgt voor een betere smaakopname.
Instructies stap voor stap
Stap 1
Snij de ui en de teentjes knoflook zeer fijn. Neem de verse koriander en peterselie en hak deze ook fijn.
Stap 2
Meng de olijfolie en het citroensap met de ui, knoflook, koriander en peterselie en voeg er vervolgens het paprikapoeder en de kurkuma eraan toe en afkruiden met peper en zout.
Stap 3
Leg de halfontdooide ongepelde scampi’s in de marinade en wrijf ze er goed mee in en laat een 2-tal uur marineren.
Stap 4
Haal de scampi’s uit de marinade, dep ze een klein beetje zodat er geen olie op de BBQ kolen druipt en bak kort en krachtig.
Stap 5
Schenk uzelf een witbier uit met toetsen van koriander en citroen en dit is een heerlijke combinatie om de BBQ te starten. Laat het smaken.