Peter Croonenberghs is je gastheer tijdens deze masterclass. Hij zoomt in op hop en dry hopping. Zowel de techniek, tijdstip, materialen en pro’s en con’s komen aanbod.
Het theoretisch plaatje wordt gestaafd met een experiment dat speciaal voor deze sessie werd opgezet met focus op dosis. Ruiken en smaken hoort er dus zeker bij.
De opleiding gaat door op vrijdag 27 augustus van 17u30 tot 20u30 in ’t Hoppecruyt in Poperinge. Dit is een ecologisch hopbedrijf dat 10 hectare clean green hop teelt. Aromahop voor streekbieren is hun prioriteit.
De hopboerderij
Voordat de theorie start en het praktische ruiken en smaken krijgen de deelnemers een persoonlijke rondleiding van hopboerin Benedikte. Je brengt er een bezoek aan de plukmachine, de droogast en natuurlijk de hoppevelden.
Zij brengt je het verhaal van de Belgische Hop en de Poperingse Hopscheuten en toont haar passie voor het werk dat hiermee samenhangt om dit te realiseren.
Doelgroep
Deze opleiding is in eerste instantie gericht op brouwers die meer willen weten over deze populaire brouwtechniek. Biersommeliers, telers en hopfreaks kunnen zich natuurlijk laten inspireren door deze niet te missen hopsessie.