Release Schaarbeekse Oude Kriek 2021 – Oud Beersel

Geschatte leestijd: 2 minuten

Morgen is het zover. Oud Beersel lanceert op zaterdag 17 juli zijn Schaarbeekse Oude Kriek 2021 voor het publiek. Dit is een release waar ze bij Oud Beersel al sinds het begin van de zomer naar uitkijken.

De Schaarbeekse Oude Kriek 2021 van dit jaar is een prachtige vertolking van deze traditionele bierstijl – met het complexe smaakprofiel van deze lokale, zure krieken en het typische, volle karakter dat je hun bieren vindt.

Schaarbeekse Oude Kriek 2021

Er is een lekkere zuurheid die verfrissend over komt zonder overheersend te zijn, een prominente fruitigheid door het gebruik van alleen echte krieken, en toetsen van amandel in de neus en op het palet door de pit van de kriek die mee macereert op de Lambiek.

Daarnaast hebben ze onlangs een nieuwste toevoeging aan hun Bersalis-bierenlijn uitgebracht – de Bersalis Kadet Oak Aged 2021! Dit is een speciaal bier voor Oud Beersel, want het verhaal omvat twee belangrijke aspecten van hun geschiedenis: het gebruik van hoge gistingsbier, dat de heropleving van Oud Beersel inluidde, en spontaan gegiste Lambiek.

Toen Gert in 2005 besloot Oud Beersel nieuw leven in te blazen, kon dat dankzij de Bersalis-lijn van bieren van hoge gisting, waarvan de Bersalis Tripel de eerste onder dit merk was. Deze bieren konden snel worden geproduceerd en verkocht, in tegenstelling tot Lambiek natuurlijk. Dankzij deze vroege inkomsten kon hij investeren in de houten vaten die uiteindelijk hun Lambiek zouden laten rijpen. Slechts een paar jaar later, in 2009, werd de Bersalis Kadet geboren – een heerlijk drinkbare session, Belgian Tripel.

Om de Bersalis Kadet Oak Aged 2021 te produceren, rijpen ze de Bersalis Kadet een jaar op houten vaten die oorspronkelijk lambiekbier bevatten. Het resultaat is een verfrissend funky en dorstlessend bier dat perfect is voor deze zomermaanden! Het is een makkelijk doordrinkbaar bier met subtiele complexiteit afkomstig van de gebruikte lambiekvaten.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap