Herlancering Eylenbosch bieren

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ons land is binnenkort weer een Oude Geuze en Kriek rijker, want Erik De Keersmaeker wil Eylenbosch – in de jaren 60 één van de belangrijkste lambiek brouwerijen – terug op de kaart zetten met de herlancering van de Eylenbosch bieren. Samen met studievriend Jeroen Lettens en jonge brouwer Klaas Vanderpoorten wil hij van Eylenbosch opnieuw een pareltje in het Belgische bierpatrimonium maken. Met respect voor de traditionele methode en authentieke recepten.

Op 24 oktober 2019 stelden ze alvast in afwachting van de Eylenbosch Oude Geuze en Kriek hun eerste bier voor met de toepasselijke naam ‘Patience for Eylenbosch’. Een saison van 5,5% naar de hand van Klaas Vanderpoorten wat vroeger door de seizoensarbeiders op het veld werd gedronken.

En er komt ook nog een ‘Eylenbosch Saison for Cru’ eraan, extra dry-hopped, exclusief verkrijgbaar bij Cru in Overijse, Antwerpen en Gent.

Natuurlijk is er geduld nodig om Oude Geuze en Kriek te maken. De eerste Eylenbosch Lambiek is al in 2018 – 2019 gebrouwen en rijpt nu in de Eylenbosch tonnen bij brouwerij De Troch in Wambeek. In juni 2021 kan voor het eerst van de nieuwe generatie Eylenbosch Oude Geuze geproefd worden. De eerste Kriek wordt in juni 2020 verwacht.

Het doel is “Binnen de markt van 1% een goede speler zijn” volgens Erik en “We willen excellente bieren op de markt brengen” om er binnen 5 generaties nog te zijn.

Eylenbosch wil zo snel mogelijk maar liefst 1500 hectoliter lambiek kunnen stockeren. Daarvoor zijn 15 foeders, 100 pijpen en 100 tonnen nodig. Om dit te kunnen financieren, wordt via crowdfunding de hulp van bierliefhebbers ingeschakeld. Het objectief is 150.000 euro in te zamelen. Voor bedragen vanaf €35 krijgt de bierliefhebber een Eylenbosch pakket met Eylenbosch bier, een speciaal ontwikkeld glas, een T-shirt en Patience speelkaarten. En ze zijn welkom op al de volgende lanceringen. Wie meer wil bijdragen kan nog eens extra 10 jaar lang wekelijks een fles Oude Geuze van Eylenbosch krijgen. Wordt je één van de 15 “Founders” dan wordt je naam in smeedijzer op je eigen foeder geplaatst, levenslang.

Ontdek meer info hierover op https://eylenbosch.beer/

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap