Rundscarpaccio

met een Special Belge

Aantal personen

4

Klaar in:

25 min

kcal:

2836

Goed voor:

Voorgerecht

Introductie

Achtergrond bij het gerecht

 Door: Peter Vandecaveye, biersommelier

Deze keer keer ik terug naar mijn kindertijd waarbij de mama een heerlijke rundscarpaccio maakte voor tijdens de feestdagen. Het gerecht is klassiek maar dit doet niets af aan de puurheid van het gerecht en toch simpel en door iedereen éénvoudig te bereiden. Ideaal voor de komende feestdagen.

Beerpairing: We kiezen voor een bier met weinig bitterheid en mooie fruitige smaken zoals een Special Belge wat mooi samengaat met een heerlijke rundscarpaccio.

Ingrediënten

Voor de carpaccio:

  • 400 gr ossenhaas
  • 50 gr parmezaanschilfers
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • Rucola
  • grof zout

Voor de groene pesto (Kan je ook in een potje kopen als je tijd wil winnen.)

  • bosje basilicum
  • 50 gr pijnboompitten
  • 2 knoflookteentjes
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • citroensap

Instructies stap voor stap

Stap 1

We beginnen met het rundvlees in folie te wikkelen en minstens een uurtje in de diepvries te leggen (dit zorgt ervoor dat je dan gemakkelijker dunne plakjes kan snijden)

Stap 2

Vervolgens maken we onze groene pesto. We roosteren even de pijnboompitten om meer smaak te verkrijgen en vervolgens mixen we de basilicum, knoflook, de parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten in de keukenrobot en voegen er gelijdelijk aan de olijfolie aan toe en pureren dit tot een smeuïg mengsel. Breng vervolgens op smaak met de peper, zout en het citroensap.

Stap 3

We snijden de ossenhaas in fijne plakjes en dresseren dit op onze borden. Vervolgens verspreiden we wat van de groene pesto over het vlees en strooien er wat pijnboompitten over. Vervolgens de parmezaanschilfers en we werken in het midden af met wat rucola. Om af te werken kan je er nog wat olijfolie oversprenkelen en je voorgerecht is klaar om te te combineren met een Special Belge om te starten.

Meer recepten

Wafels met Tripel

Wafels met Tripel

Aangezien we een recept aan het maken zijn op de vooravond van Valentijn dacht ik aan wafeltjes in een hartvorm. Op die manier kan je een zeer persoonlijke toets geven aan je cadeau.

Lees verder
Blini’s met krab, scampi en dille

Blini’s met krab, scampi en dille

Als we als kind met de familie naar Sluis (Nederland) gingen was het traditie om poffertjes te eten schuin tegenover de kerk. Dit was voor mij het hoogtepunt van de dag. De blini’s zijn in de praktijk de meer hartige versie van een zoet poffertje.

Lees verder
Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Een leuk, simpel en snel klaar te maken aperitiefhapje. We combineren het aperitiefhapje met een Tripel. De dadel versterkt de zoete toetsen in een Tripel en de Tripel zorgt dan weer voor een zachte romigheid van de geitenkaas.

Lees verder

Pin It on Pinterest

Share This