Internationale bierdag – 2 augustus 2019

Geschatte leestijd: 2 minuten

Oorspronkelijk begonnen in Santa Cruz, Californië. Men wensten op International Beer Day het ambacht van het brouwen te vieren en waardering te tonen voor degenen die betrokken zijn bij het maken van bier. Dit breidde zich snel uit naar barmannen en andere biertechnici. Niet alleen breidde het uit in scope maar ook in omvang.

De International Beer Day kreeg snel een internationale erkenning. Tussen 2007, toen het werd gestart in Santa Cruz, en momenteel waar het nu wordt gevierd in 207 steden, 50 landen en op 6 continenten.

Hoe International Beer Day te vieren?

De oprichters van de Internationale Bierdag hadden drie verklaarde redenen voor de dag, en zijn als volgt:

  1. Verzamel met vrienden en geniet van de smaak van bier.
  2. Vier de verantwoordelijken voor het brouwen en serveren van bier.
  3. Verenig de wereld onder de vlag van bier, door de bieren van alle landen samen op één dag te vieren.

Veel mensen zijn het er echter mee eens, til gewoon je glas, fles of blik op en proost op degenen die het geweldige brouwsel mogelijk maken. Of het nu in een café, bistro, restaurant, bar, club of thuis is, het is gemakkelijk genoeg om een ​​plek te vinden om een ​​brouwsel of twee te halen.

Geniet op een verantwoorde manier en deel de wonderen van bier met de mensen om je heen. Misschien een ander soort bier proberen om je horizon te verbreden. Zelfs als het gewoon iets is dat je nog nooit eerder hebt geprobeerd, geef het tenminste een kans. Ergens, ergens, bracht een brouwer tijd door om dat bier goed te krijgen en het aan het publiek te verkopen. Dus til je glas op, tik op de vaten, tip het personeel en geniet van de verfrissing van Internationale Bierdag!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap