Pasta Fettuccine Alfredo

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Een éénvoudig gerecht met pure producten. Simpel maar heerlijk. Het moet niet altijd moeilijk zijn om smakelijk te zijn. Het recept werd in 1914 bedacht door Alfredo di Lelio in Rome of zoals de Italianen het noemen, pasta al burro e parmigiano.

Bier en foodpairing: Een puur gerecht dat zeer goed samengaat met een moutige tripel met de nodige hopigheid op het smaakpallet. De bitterheid zorgt voor een balans met de rijkheid van de saus en het bier waar de moutigheid een mooie aanvulling is op de volle smaak van de romige saus. 

Aantal personen:
4

Klaar in:
40 min

Kcal:
2964

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gr harde tarwebloem (00-bloem)
  • eieren
  • 50 gr boter
  • 100 gr parmezaan
  • snuifje zout
  • vers gemalen zwarte peper

TIP: Je kan het je natuurlijk nog gemakkelijker maken en kant-en-klaar pasta kopen wat veel tijd zal uitsparen.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Maak een hoopje van de bloem op je werkblad en strooi er wat zout over. Maak vervolgens een kuiltje in het midden van de bloem. 


Stap 2

Breek de eieren in een kom en klop die los en giet de eieren in het kuiltje. Meng vervolgens de eieren met een vork onder de bloem.


Stap 3

Gebruik vervolgens je handen om het mengsel te kneden.  Na een 10 à 15 minuten kneden is het deeg glad en is het werkvlak schoon. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.


Stap 4

Neem je pastamachine en rol het deeg langzaam uit tot de geschikte dikte voor de fettuccine en laat het snijden ook over aan de pastamachine.


Stap 5

Kook de fettuccine beetgaar. De kooktijd van niet gedroogde verse pasta is 1/2 tot 1 minuut. Bij gedroogde verse pasta een 2-tal minuten. Giet de pasta af en bewaar een kop van het kookvocht.


Stap 6

Meng de pasta in een pan samen met de boter en 50 gr parmeaan. Verwarm dit even zodat de boter kan smelten en voeg wat kookvocht toe zodat je een mooie glanzende saus verkrijgt. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.


Stap 7

Doe de pasta in de borden en doe er de resterende parmezaan over om af te werken en serveer dit met een heerlijke moutige Tripel met een hoppig accent.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap