Lancering Coucou Kriek Royal

Geschatte leestijd: 2 minuten

Met hun kriekbier brachten Geert De Paepe en Joeri Cools onder de merknaam Coucou op donderdag 2 juni hun tweede glutenvrij bier op de markt. De echtgenote van Joeri heeft glutenintolerantie en Joeri vond het tijd om naast zijn Libidus bieren de uitdaging aan te gaan om samen met Geert een uniek gamma glutenvrije bieren te ontwikkelen met de coucou-bieren als resultaat. Het eerste werd de Coucou pilsener en nu de Kriek Royal.

“Coucou is een vogeltje dat in de natuur leeft, het staat dus symbool voor onze natuurlijke bieren.” vertelt Joeri Cools.

“Uiteraard is het moeilijk om dit alles door Joeri alleen te bewerkstelligen” vertelt Geert. “Aangezien we elkaar al langer kennen en ik ook al langer liefhebber ben van de Libidusbieren stapte ik mee in het verhaal. Vorig jaar stopte ik de activiteiten in de automobielsector en kreeg hierdoor meer tijd én goesting om mee te werken aan het prachtige bierverhaal.”

Joeri volgde zelf 2 jaar avondschool bier brouwen via CVO Panta Rhei in Gent en laat in de praktijk het bier brouwen bij brouwerij Eutropius.

De keuze voor brouwerij Eutropius is vooral voor de passie van Wouter, Barbara en hun voltallige équipe. Bij elke stap in de ontwikkeling van nieuwe bieren zijn we aanwezig. Nadat de bieren enkele keren werden gebrouwen, laten we het verder over aan het team van Wouter, ze kennen perfect hun stiel.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap