Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Vandaag kreeg ik een mail binnen van Oud Beersel dat de Schaarbeekse Oude Kriek 2020 beschikbaar is via hun webshop. Dit vond ik de ideale moment om het volgende recept met jullie te delen.

Bier en foodpairing: We zorgen via de marinade voor wat licht pikante toetsen en de nodige kruidigheid in de smaak van de lamskroon wat goed past met de zoetzure smaak van een Schaarbeekse Oude kriek.

Gebraden lamskroon op een marmeren tablet

Aantal personen:
4

Klaar in:
40 min

Kcal:
2133

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 lamskronen (ongeveer 400 gr per kroon)
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Boter

TIP: Heerlijk om te combineren met wat krielaardappeltjes en groentjes naar keuze.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Vraag bij aankoop van de lamskroon aan de slager om het bot goed schoon te schrapen of je kan dit natuurlijk altijd ook zelf doen.


Stap 2

Snipper de ui fijn en pers de knoflook en voeg dit samen met de olijfolie, chilisaus, vers gesnipperde tijm en rozemarijn om de marinade te maken en kruid af met peper en zout.


Stap 3

Wrijf de lamskroon goed in met de marinade en laat dit een 3-tal uur marineren in de koelkast.


Stap 4

Haal de lamskroon op tijd uit de koelkast om wat op kamertemperatuur te laten komen en warm je oven voor op 180 graden celcius.


Stap 5

Bak de lamskroon in een pan rondom aan in wat boter om te kleuren en zet daarna de lamskroon een 15 tal minuten in de oven. Haal het daarna uit de oven en laat het vlees rusten om daarna te serveren.


Stap 6

Laat het smaken in combinatie met de Schaarbeekse Oude Kriek.

Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Scroll naar top