Lancering MAKnifique door MAK Brewery

Geschatte leestijd: 2 minuten

De aankondiging van hun nieuwe look is amper verteerd, of de vrienden van MAK Brewery brengen een nieuwe bekendmaking. Deze keer brengt het een nieuwe smaak met zich mee.

“Na het brouwen van een tripel, wouden we  niet  de  traditionele  route  volgen.  Vaak  zien  we  dat  na  een  blond  bier  meteen  naar  een  bruin  exemplaar  gegrepen wordt, maar die trend lijkt ons verleden tijd.” vertelt Leander Meeuwis.

De groeiende interesse naar speciaalbieren, met de nadruk op speciaal, bracht hen bij een unieke smaak van een Saisonbier. Het nieuwe bier verenigt  complexe  hoppen  met  frisse  kruiden  en een licht gemoute body. Het resultaat brengt een fris, floraal  bier, met een toegankelijk alcoholpercentage van 5,7%. De zomerse toetsen vlierbloesem zorgen voor de nasmaak die helemaal doet verlangen naar pre-Corona-tijden.  

Het uiterlijk van dit bier gaat meteen mee in de stroom van de aanpassingen die ze aan hun vorige tripel deden. Het  bier wordt gekarakteriseerd door florale toetsen die in de mondhoeken blijven plakken en je als het ware doen grijnzen. Verder is het een fris bier, met een jonge toetsen in de nasmaak en een prachtige koperkleurige body. 

“Echt  iets  zomers,  waarmee  traditionele  Saison  bieren  ook  gekenmerkt  worden.  Het  is  fijn  om  de  traditionele bierstijlen in onze bierfirma te implementeren en deze dan in een modern jasje te steken zonder de stijl te verloochen.” 

Meer info is te vinden op https://www.makbrewery.com

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap