Loading...
No Records Found
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Maps failed to load
Sorry, unable to load the Maps API.
De brouwerij werd ingehuldigd op 3 februari 2018. Ze is uitgerust met een installatie van brouwerij Chaumontoise die iets meer dan 250 liter per brouwsel kan produceren. Bejamin Demblon brouwt momenteel twee keer per week. Lees meer ...
Ontstaan in 2018 als 24ste microbrouwerij in de regio van Luxemburg dankzij de familie Lambotte. De L staat dan ook voor Lambotte en ook voor Libramont en de 4 slaat op vader Marc, de brouwer en Anaîs, Coralie en Julien, de kinderen die hem helpen. Anaïs doet de marketing, Julien is verantwoordelijk voor informatica en de bestellingen en Coralie is Lees meer ...
Sinds 2014 is het Château de Grandvoir nieuw leven ingeblazen. Na de opening van een hotel met 8 kamers, een restaurant en een ruimte voor seminars, evenementen of bruiloften, is er nu een microbrouwerij die binnen het kasteel wordt geopend. Daarmee de geboorte van Le Vaurien-bier. Geïnspireerd door de naam van de inwoners van de dorpen Grandvoir en Petitvoir, werd Lees meer ...
De Brasserie des Tchèts is een jonge coöperatie gevestigd in Neuvillers, een klein dorpje vlakbij Libramont, beroemd om zijn jaarlijkse landbouwbeurs. Het is ontstaan uit de vriendschap van elf bierliefhebbers: les Tchèts. Tchèt betekent kat in het Waals, dit is de bijnaam van de inwoners van het dorp. De brouwgeschiedenis begon bescheiden en zoals veel amateurs begonnen ze in hun Lees meer ...
In 2014 hebben Eric Fery en Christelle Moureau een oude boerderij omgetoverd tot een microbrouwerij en zijn ze begonnen met het produceren van gefermenteerde bieren op fles, zonder kunstgrepen met respect voor de ingrediënten. Lees meer ...
Misschien kennen sommigen de brouwerij nog onder de oude naam ‘Brasserie de la Ferme au Chêne’ die gevestigd was aan de toegangspoorten van de stad Durbuy. Gezien de verhuis naar de voormalige stallen van het kasteel was er ook de naamsverandering aangezien er al in de middeleeuwen bier werd gebrouwen in het kasteel. De namen van de bieren die men Lees meer ...
Sébastien Demanez komt uit Binche. Vanuit zijn geboorteplaats heeft hij de levensvreugde, de liefde voor tradities en folklore. Gepassioneerd door bier sinds altijd, probeert hij bier te brouwen in zijn keuken. De essays zijn soms overtuigend, soms teleurstellend, soms verrassend, maar altijd opwindend. Na 15 jaar goede en loyale dienst bij een Luxemburgse private bank, besluit hij zijn carrière om Lees meer ...
De brouwerij starte met de eerste brouwsels in 1995 en bracht de eerste bieren op de markt in 1999. De brouwers werken volgens traditionele brouwmethodes om karaktervolle bieren te produceren uit de edele grondstoffen van gerstemout, hop, water en gist. De kwaliteit van de producten wordt gewaarborgd door moderne apparatuur in constante evolutie en systematische analyses van elk brouwsel in Lees meer ...
In het gehucht Limerlé kan je Brasserie Oxymore terugvinden. In juli 2006 werd de Oxymore Brouwerij opgericht door Anne Peters, in een voormalige stal van de ASBL Périple. Ze ontwikkelt een recept dat de Oxymore zal opleveren en zet alle elementen op zijn plaats met de hulp van Jean-Marie Rock (destijds productiemanager van Orval). De tijd verstrijkt en terwijl het Lees meer ...
De toenmalige Brouwerij Lupulus zag het daglicht in 2004. Oorspronkelijk diende de brouwerij enkel om de aanpalende bistro van het nodige bier te voorzien, maar al snel werd duidelijk dat Lupulus te bijzonder was om ter plaatse te houden. In 2007 kwam Lupulus Blond officieel op de markt, zowel op vat als in de kenmerkende champagneflessen. Van in het begin Lees meer ...