Nieuwkomer: Gulden Draak smoked

Geschatte leestijd: 2 minuten

Een nieuw bier zag vandaag het levenslicht bij Brouwerij Van Steenberge. De Gulden Draak familie kent een nieuw kindje, met name de Gulden Draak Smoked en is een smakelijke aanvulling op het assortiment.

De Gulden Draak smoker is vanaf 16 november beschikbaar in de betere bierhandel.

Voor de creatie van de Gulden Draak Smoked grijpt Brouwerij Van Steenberge terug naar de aloude traditie van het drogen van mout: het roken van mout. Dit zorgde voor een gerookte toets van het mout dewelke je nadien dus ook in het bier had. Deze typische rooksmaak ging verloren in de loop der jaren doordat de droogtechnieken voor het mout aanzienlijk efficiënter werden gemaakt. Het gebruik van gerookt mout in combinatie met de specialiteit van Brouwerij Van Steenberge geeft een spectaculair resultaat: zwaar bier van hoge gisting met nagisting op de fles, gedoopt als de Gulden Draak Smoked. Het gerookt mout in de receptuur zorgt voor een fluweelzachte, gebrande smaak in het bier.

Jef Versele, CEO, wist ons het volgende te vertellen: “ Ik vond mijn inspiratie voor het maken van dit bier in de traditionele “rauchbieren” uit Bamberg. Internationaal kan je deze bieren aantreffen vandaar onze overtuiging dat voor brouwerij Van Steenberge met een internationale uitstraling dit “type” speciaalbier zeker niet mag ontbreken.”

Gulden Draak Smoked - compleet

Brouwerij Van Steenberge weet dat ze zich met de Gulden Draak Smoked op een niche markt begeven. Ze vertrouwen erop toch iets aparts en geslaagd op de Belgische biermarkt te zetten. Ze zijn ervan overtuigd dat ze met deze vaste editie binnen de Gulden Draak familie vele bierliefhebbers zullen bekoren en zo met de eigenzinnig en aparte smaak, gerookt bier opnieuw leven in blazen.

Meer info over de Gulden Draak bieren op de website Gulden Draak

Gulden Draak Smoked

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap