Packo als onderdeel van Verder Liquids

Geschatte leestijd: 5 minuten

Sinds 1975 ontwerpt en construeert Packo roestvast stalen pompen voor diverse industrieën. Packo is van huis uit researcher, designer en fabrikant van duurzame en innovatieve industriële en hygiënische pompen. De pompen behoren tot de wereldtop als het over hygiëne en reinigbaarheid gaat.

Hoe past Packo binnen de Verder Groep?

In 2015 werd Packo onderdeel van de Verder Groep. De fabriek in Diksmuide is goed voor ruim 130 medewerkers en ze produceren meer dan 10.000 pomp units per jaar die op maat worden gemaakt voor onder andere de brouwerijsector. We hebben er een afspraak met Kenneth Demeulemeester, productmanager bij Verder Liquids.

Packo Diksmuide

Als productmanager is het de bedoeling om de Packo producten binnen de Verder Groep verkoopbaar te maken.  Hierbij gaan ze tot op het niveau van de processtappen. De volledige procesflow binnen een brouwerij is uitgewerkt om in te kunnen spelen op de noden van een brouwer. Vervolgens is er gekeken welke pomp waar in het proces het best kan worden ingezet op de meest economische manier met aandacht voor de kwaliteit van het eindproduct.

De sales engineers van Verder Liquids kunnen op die manier samen met de brouwers op basis van hun vakkennis de meest efficiënte pomp(en) kiezen aangepast aan de specifieke noden van de brouwerij. KLIK HIER als je interesse hebt in de folder ‘Pompen om het perfecte bier te brouwen

Een tweede aandachtspunt is het capteren van de behoeften van onze klanten, aldus Kenneth, om zo onze research & development inspanningen te focussen op de noden vanuit de markt.

Daarnaast staat Kenneth in voor trainingen van sales engineers en bezoeken aan sites van klanten met vragen over heel de wereld. Een brouwerij in de UK is anders dan in België of Roemenië of Zuid-Afrika. Elke brouwerij heeft zijn eigen manier van werken.  Daar doen ze het zo of zo. Hoe we onze producten moeten aanpassen om tegemoet te komen aan de noden staat bij dit soort bezoeken centraal.

Wat maakt het verschil tussen Verder pompen en andere pompen?

Het stukje meedenken is belangrijk. Iedere pompleverancier zal dit natuurlijk zeggen net zoals service een kernwaarde is.  Slechte pompen bestaan an sich niet meer. In de voedingssector heb je certificaten waardoor je niet kan zeggen, dat is een goede of dat is een slechte pomp. De unique selling propositions van vroeger tellen niet meer. Het enige wat telt op dat vlak voor de klant is het certificaat.

Toch kan Verder Liquids zich blijven onderscheiden op tal van andere vlakken. “We zijn een kleine, relatief flexibele entiteit binnen een grote organisatie en dankzij het configured order hebben klanten heel veel flexibiliteit om te kiezen” weet Kenneth ons te vertellen. Klanten kunnen een pompje van 500 liter tot een pomp van 1800 kub volledig zelf samenstellen met verschillende afwerkingsgraden volgens de plaats waar je de pomp wenst in te zetten in het productieproces. Dat is een enorme meerwaarde.

Packo Diksmuide - robotarm aan het werk
Packo Diksmuide - pompmontage

Een tweede meerwaarde is het meedenken in het proces. Een stuk applicatiekennis, het weten waar de pompen worden ingezet en het zelf testen van deze omstandigheden in samenwerking met hogescholen en universiteiten.

Daarnaast het netwerken met de machinebouwers. Verder Liquids probeert hen ‘In The Picture’ te brengen. Ze weten dat als ze een vraag krijgen voor de installatie van een nieuwe pomp dit meestal maar een onderdeeltje is van een volledig systeem. Vroeger verkocht Packo vaak rechtstreeks aan de eindklanten maar nu gaan ze dit steeds vaker doen via machinebouwers en niet meer rechtstreeks.

Kenneth beschrijft het als volgt: “Als een brouwerij zegt dat ze een pomp wensen voor een nieuwe bierfiltratie dan gaan onze sales engineers zeggen, schitterend, wij hebben daarvoor die pompen, dat is ons product, maar ken jij die of die machinebouwer” wat een volledig andere insteek is tegenover vroeger of bij concullega’s.

“Onze concurrenten hebben allemaal een eigen constructeur in hun overkoepelende groep zitten en projecten gaan dan ook altijd naar hun eigen constructeurs. Wij kunnen onze klant de keuze laten om te kiezen uit een aantal constructeurs en daarmee kunnen we ons onderscheiden.”

Pompkeuze

Volgende keer gaan we dieper in op de juiste pompkeuze. Welke parameters spelen een rol en hoe helpen de sales engineers van Verder Liquids bij het nemen van een beslissing. Lees het artikel door op de link hieronder te klikken.

Gerelateerde artikels

Hoe kies je de juiste pompen voor je brouwerij

Innovatiever pompen tijdens het brouwen van bier

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap