BREWmasterclass Dry Hopping – 2 september

Een BREWmasterclass op 2 september 2023 van 10u30 tot 13u30 gericht aan de brouwer & zytholoog die meer wil weten over deze populaire brouwtechniek. Telers en hopfreaks kunnen zich uiteraard ook laten inspireren door deze niet te missen hopsessie. 

Je start luchtig met een bezoekje aan de hopboerderij ’t Hoppecruyt in Poperinge. Je krijgt van hopboerin Benedikte een actieve gidsbeurt rond plukmachinedroogast en uiteraard de hoppevelden. Zij fascineert jullie met het verhaal van de Belgische Hop en de Poperingse Hopscheuten en toont haar passie voor de werkzaamheden die hiermee jaarrond gepaard gaan. 

dryhopjemee_p8270090-2

Daarna zal Peter Croonenberghs inzoomen op hop en dry hopping: de techniek, tijdstip en materialen, de PROs en CONs. Het theoretische plaatje wordt gestaafd met een experiment dat speciaal voor deze sessie werd uitgetest. Vorige edities deed hij de test waarbij de timing van toevoeging en de dosis, biotransformatie en hopolie werd onderzocht. Nu ligt de focus op soorten hop waarbij aroma’s en smaken met elkaar worden vergeleken (de basis blijft uiteraard dezelfde wort en het dry hoppen gebeurt op een identieke manier). Wie kan het gehopte bier matchen met de juiste hopvariëteit?

Link met meer info & om te registreren: https://www.breweducation.be/masterclasses/dryhop-je-mee

Vroegboekkorting tot en met 30 juni.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap