Een goede brouwer verdient zijn strepen met een stabiel en kwalitatief bier. Vooraleer dit te bereiken zijn al heel wat watertjes met diverse experimenten doorzwommen. Maar daar stopt het niet bij! Dé troef schuilt hem in het vermogen om de smaken & aroma’s (en textuurkenmerken) van elk bier nauwkeurig te detecteren en te beschrijven, zodat bij elk brouwsel gewenste en ongewenste eigenschappen tijdig worden herkend.
In deze set van workshops ontdek je samen de flavours en off flavours in bier. Om deze te kunnen leren herkennen gebruikt BREWed speciaal hiervoor ontwikkelde aroma’s en smaken. De workshops worden actief & individueel beoordeeld aan de hand van quiz en driehoekstesten. Ook hop en mout worden sensorisch benaderd. Voor brouwer en bierkenner.
Op het programma staat:
- een rondleiding in de gastbrouwerij Ter Dolen
- theorie met presentaties en testen in 4 opeenvolgende workshops (neus, smaak basic, smaak advanced en spiderman)
- een degustatie
Dit alles gaat door op 6, 13, 20 en 27 september in kasteelbrouwerij Ter Dolen.
Meer informatie en inschrijven kan via de website van BREWed.