Brussels Beer Challenge 2021

Geschatte leestijd: 3 minuten

De resultaten van de tiende editie van de Brussels Beer Challenge werden bekendgemaakt tijdens een ceremonie op Horeca Expo in Gent. Je hebt vermoedelijk de afgelopen dagen al verschillende berichten van brouwerijen zien langskomen. Met 80 medailles blijft België de absolute koploper, vóór Italië (33 medailles) en de Verenigde Staten (32 medailles). China won de prijs voor het beste bier in competitie en Noorwegen kaapt de titel van “Brouwerij van het Jaar” weg. De eer is weggelegd voor de Lindheim Ølkompani .

Eigen bieren eerst

België stuurde zijn beste troepen naar de Brussels Beer Challenge. Het resultaat voldeed aan de verwachtingen met een totaal van 80 winnende Belgische bieren van 53 brouwerijen. De gouden medaille en de titel van beste Belgische bier van de wedstrijd – de Prik & Tik prijs – gingen naar Malheur 10 van Brouwerij De Landtsheer in Buggenhout. De brouwerijen Dupont, Palm, Alken-Maes en Huygue bevestigden de trend met medailles voor de bieren Bon Vœux, Rodenbach Grand Cru, Affligem blond en Sint Idesbald Rousse.

Brussels Beer Challenge - bier proeven - Bart van der Perre

Ook de prestaties van de 3F brouwerij zijn opmerkelijk. Deze brouwerij, gevestigd in Frameries, won goud in de categorie “Tripel” met haar Domincains tripel. Een hele prestatie als je bedenkt dat er in deze categorie niet minder dan 100 concurrerende bieren waren.

De Brusselse brouwerijen hebben zich dit jaar ook onderscheiden met goud voor de Brasserie de la Senne en de Brasserie L’Annexe en brons voor de gloednieuwe Brasserie de la Mule in Schaarbeek.

Brussels Beer Challenge - bier proeven en noteren
Brussels Beer Challenge - bier proeven - geur

Maar er is meer!

hina bevestigt zijn status als toonaangevend brouwland. Met 18 medailles, waarvan 9 gouden, staat het land op de 5e plaats in de medaillelijst. Dangge Brewing uit Beijing won ook de begeerde COMAC-prijs voor het beste bier van de wedstrijd. Het winnende bier is een Imperial Stout met tonen van vanille en koffie. De andere verrassing kwam uit Noorwegen, waar Lindheim Ølkompani Farm de prestigieuze titel van Brouwerij van het Jaar.

Brussels Beer Challenge - COMAC prijs

Meer informatie over de Brussels Beer Challenge: KLIK HIER

Een terugblik

Artikel Brussels Beer Challenge 2020

Artikel Brussels Beer Challenge 2019

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap