Dankzij Vlaamse Brouwers blijft u op de hoogte van de laatste feiten en krijgt u de kans om deel te nemen aan leuke proefsessies en biertastings. Zeker de moeite meer dan waard.
Biernieuws
Cornet communiceert hoe ‘Oaked’ verbindt
Nieuwe look en merkverhaal voor de Beste Pils van België.
Nieuwe wielerdeuntje van de voorjaarsklassiekers
Kaap 17.000 volgers overschreden
Drink een brood op
HOPPE – 11 tot 13 maart 2022
Brouwerijnieuws
Opnieuw etiketten op flessen Trappist Westvleteren
BREWbootcamp22
Editie 3 @ brouwcompagnie Rolling Hills Editie 3 van de BREWbootcamp in een organisatie van BREWED, de mobiele brouwacademie wordt een stevige 3-daagse vol ontdekking & socializing in een échte (commerciële) microbrouwerij. Je maakt als groot bierliefhebber op een toegankelijke manier kennis met de theoretische basisbeginselen van het bierbrouwen. Je leert de noodzakelijke labotechnieken, je gaat aan de slag als leerling-brouwer & maakt kennis met de ingrediëntenmarkt en leert een eigen bierrecept creëren. Als toemaatje word je ingewijd in de wereld van sensory tasting – de basis om (off-) flavors in bier te leren herkennen. Met een beetje geluk moet er in de brouwerij ook gebotteld worden. Degusteren hoort er natuurlijk ook…
Officiële opening Brouwerij Rubbens
Bij Rubbens in Wichelen wordt niet stilgezeten, zoveel is duidelijk. Sinds 2009 is Rubbens actief op de prachtige site van de gewezen staalfabriek Produrac aan de Schelde. Het industrieële karakter van het gebouw geeft traditionele activiteiten een extra dimensie. Op 10 jaar tijd werd de industriële site van Produrac omgevormd tot een levendig geheel van brasserie, stokerij en nu ook brouwerij. Op dinsdag 24 mei was het zover. De officiële opening van de brouwerij in aanwezigheid van de burgemeester en talrijke genodigden. De burgemeester bedankte Stokerij en nu ook Brouwerij Rubbens om dit risico te nemen om een brouwerij te…
BREWmasterclass – Energie in de brouwerij
Duurzaamheid in de brouwerij is nog geen mainstream, maar vroeg of laat wordt elke brouwer nillens willens geconfronteerd met de water- en energievretende praktijk. De grote brouwerijen zijn er al lang mee bezig, maar voor kleine brouwers is dit nog steeds een pijnlijke realiteit door de hoge investeringskosten. Maar hoe klein ook – ook lokale en speciaalbier brouwers timmeren flink aan de weg naar een efficiëntere brouwzaak. Deze BREWmasterclass voor KMO-brouwers brengt inspirerende voorbeelden en verhalen over hoe een brouwerij duurzamer kan gerund worden. Je leert er van de groten en je gaat op ontdekking bij collega-brouwers. Intro: energie in de brouwerij, Peter…