Dankzij Vlaamse Brouwers blijft u op de hoogte van de laatste feiten en krijgt u de kans om deel te nemen aan leuke proefsessies en biertastings. Zeker de moeite meer dan waard.

Biernieuws

Broodbier - feb 2022

Drink een brood op

Bakkerij Aldo en Brouwerij Gistgeest geven brood een tweede kans door het in bier te verwerken. Het resultaat is een blond bier van 7% abv.
Lees het nieuws
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Brouwerijnieuws

FI - Brewbootcamp 22 - 30 juni tot 2 juli

BREWbootcamp22

Editie 3 @ brouwcompagnie Rolling Hills Editie 3 van de BREWbootcamp in een organisatie van BREWED, de mobiele brouwacademie wordt een stevige 3-daagse vol ontdekking & socializing in een échte (commerciële) microbrouwerij. Je maakt als groot bierliefhebber op een toegankelijke manier kennis met de theoretische basisbeginselen van het bierbrouwen. Je leert de noodzakelijke labotechnieken, je gaat aan de slag als leerling-brouwer & maakt kennis met de ingrediëntenmarkt en leert een eigen bierrecept creëren. Als toemaatje word je ingewijd in de wereld van sensory tasting – de basis om (off-) flavors in bier te leren herkennen. Met een beetje geluk moet er in de brouwerij ook gebotteld worden. Degusteren hoort er natuurlijk ook…

Lees het nieuws
Opening Brouwerij Rubbens - Zicht op de brouwerij

Officiële opening Brouwerij Rubbens

Bij Rubbens in Wichelen wordt niet stilgezeten, zoveel is duidelijk. Sinds 2009 is Rubbens actief op de prachtige site van de gewezen staalfabriek Produrac aan de Schelde. Het industrieële karakter van het gebouw geeft traditionele activiteiten een extra dimensie. Op 10 jaar tijd werd de industriële site van Produrac omgevormd tot een levendig geheel van brasserie, stokerij en nu ook brouwerij. Op dinsdag 24 mei was het zover. De officiële opening van de brouwerij in aanwezigheid van de burgemeester en talrijke genodigden. De burgemeester bedankte Stokerij en nu ook Brouwerij Rubbens om dit risico te nemen om een brouwerij te…

Lees het nieuws
Brewmasterclass 2 juni

BREWmasterclass – Energie in de brouwerij

Duurzaamheid in de brouwerij is nog geen mainstream, maar vroeg of laat wordt elke brouwer nillens willens geconfronteerd met de water- en energievretende praktijk. De grote brouwerijen zijn er al lang mee bezig, maar voor kleine brouwers is dit nog steeds een pijnlijke realiteit door de hoge investeringskosten. Maar hoe klein ook – ook lokale en speciaalbier brouwers timmeren flink aan de weg naar een efficiëntere brouwzaak. Deze BREWmasterclass voor KMO-brouwers brengt inspirerende voorbeelden en verhalen over hoe een brouwerij duurzamer kan gerund worden. Je leert er van de groten en je gaat op ontdekking bij collega-brouwers. Intro: energie in de brouwerij, Peter…

Lees het nieuws
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap