Wereldwaterdag – 22 maart 2021

Geschatte leestijd: 2 minuten

In 1992 werd 22 maart verkozen als jaarlijkse Wereldwaterdag door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Je leest het goed, het gaat over de Internationale dag van het water.  Die voor het bier is op 6 augustus. Toch is 22 maart een belangrijke dag voor brouwers en fans van bier want meer dan 90% van bier bestaat uit water en is dus een zeer cruciaal ingrediënt en daarnaast is het nodig als reinigingswater, koelwater, blendingwater,…

Meer en meer brouwers leveren inspanningen om het waterverbruik te minderen. In 2018 is er de Green Deal ondertekend door Belgische Brouwers, Fevia Vlaanderen, Departement Omgeving en VMM van de Vlaamse Overheid, Vlakwa en toen 9 brouwerijen. Intussen zijn dit 15 brouwerijen geworden:

Wereldwaterdag - 22 maart 2021 - familie

Deze Green Deal is van toepassing voor alle brouwerijen die werk willen maken van een duurzamer watergebruik, ongeacht of dit is via maatregelen om minder water te gebruiken of via maatregelen om minder grondwater te gebruiken uit grondwaterlagen in slechte toestand. Zowel brouwerijen die hun eerste stappen zetten in een duurzamer watergebruik als zij die hierin al ver gevorderd zijn, zijn welkom. Er wordt rekening gehouden met de individuele reductiemogelijkheden en de eigenheid van de brouwerij en haar activiteiten.

Maar dit zijn zeker niet de enige brouwerijen die aandacht hebben voor hun waterverbruik. Heel wat brouwers houden zich er zich intussen mee bezig en samen werken ze aan een beter watergebruik en verbruik zodat we met z’n allen nog heel lang kunnen genieten van lekker bier in een groene omgeving.

Wereldwaterdag - 22 maart 2021 - groene omgeving

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap