ONTDEK ONZE BIERDEGUSTATIEAVONDEN

IPA Bieren 24 sept uitverkocht

Bijna verdwenen brouwerijen

di 25 februari

Laatste tickets Oude Geuzen en Lambiek 29 oktober

Strips & Bier

di 31 maart

Bierpairing - di 26 november

Porters & Stouts

di 28 april

Bierpairing - di 26 november

Abdijen en hun bieren

di 26 mei

Food- en Bierpairing – smakelkijke combinaties

Wafels met Tripel

Wafels met Tripel

Aangezien we een recept aan het maken zijn op de vooravond van Valentijn dacht ik aan wafeltjes in een hartvorm. Op die manier kan je een zeer persoonlijke toets geven aan je cadeau.

Lees verder
Blini’s met krab, scampi en dille

Blini’s met krab, scampi en dille

Als we als kind met de familie naar Sluis (Nederland) gingen was het traditie om poffertjes te eten schuin tegenover de kerk. Dit was voor mij het hoogtepunt van de dag. De blini’s zijn in de praktijk de meer hartige versie van een zoet poffertje.

Lees verder
Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Een leuk, simpel en snel klaar te maken aperitiefhapje. We combineren het aperitiefhapje met een Tripel. De dadel versterkt de zoete toetsen in een Tripel en de Tripel zorgt dan weer voor een zachte romigheid van de geitenkaas.

Lees verder

Smakelijke foodpairing

Coffee Bean

Bierrestaurants

Coffee Bean

Lekkere vis

 

Coffee Bean

Brood en spelen

 

Peter Vandecaveye, biersommelier en oprichter van Vlaamse Brouwers laat u smakelijke combinaties ontdekken met volledig uitgeschreven recepten en een smakelijke bierstijl. Ontdek de vele mogelijkheden!

Kathleen De Sutter van Kate’s bier advies plaatst telkens een bier van een Vlaamse Brouwer in de kijker met een foodpairing tip. Waardevolle tips om zelf eens te proeven. Geniet ervan. Smakelijk!

LEUKE BIERDEGUSTATIES VOOR VERENIGINGEN
EN BEDRIJVEN

Contacteer ons en wij organiseren samen met u een bierproeverij, beerpairing of workshop. Onder leiding van een biersommelier leert u diverse bieren ontdekken en proeven met leuke weetjes en anekdotes over de bieren en de brouwerijen.

Ontdek via de link onze verschillende formules en mogelijkheden waaronder ook exclusieve foodpairings voor een exclusief publiek op maat van uw wensen en smaken.

 

Gerst

Dit is natuurlijk maar één van de vele ingredienten. Onze Vlaamse Brouwers zijn zeer inventief en maken bieren voor ieders smaakpallet.

Meer dan blond, dubbel en tripel

We mogen als Vlaming trots zijn op de grote diversiteit aan smaken die onze regio rijk is. Onze Vlaamse Brouwers gaan er creatief mee om.

Blond bier

Blond

De aanduiding ‘blond’ vindt haar oorsprong bij de abdijbieren. Voor veel consumenten vormen deze blonde abdijbieren trouwens de opstap van lagegistingsbieren, zeg maar pils, naar de wereld van de speciale bieren.

Dubbel bruin bier

Bruin - Dubbel

De aanduidingen ‘dubbel’ ,voor een donker abdijbier, zijn in Vlaanderen, vooral in de abdijbierensector, schering en inslag. Dit is geïnspireerd op de Westmalle Dubbel dat sinds 1934 op de markt is.

Tripel

Tripel

Tripel is een zwaar bovengistend bier, met een hergisting op fles. De kleur varieert tussen blond en amber. Hij heeft meestal een sterke moutige en/of hopbittere smaak.

Heerlijke belgische hop

Wie Poperinge zegt, denkt aan bier en vooral hop. Deze hangende tuinen worden in België bijna uitsluitend in het Poperingse geteeld. Een 18 hopboeren telen op een oppervlakte van 147 ha.

Kaasblokje
Bierbar
Smakelijk

AGENDA!

KOMENDE DAGEN

Evenement details:

 • di
  26
  mei
  2020

  Abdijen en hun bieren - Bierdegustatie

  19:30De Zevende Hemel, Stationsplein 5, 8730 Beernem

Contact

BEL ONS

+32 (0)51 814 414

Mail

info@vlaamsebrouwers.be

Adres

Connectingdots b.v.b.a.

Vagevuurstraat 45

B - 8750 Wingene

(BE) 0627.961.865

Pin It on Pinterest

Share This