Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

De herfst komt eraan en dan lust ik wel eens een pannenkoek als lekkernij om met vrienden te delen. 

Bier en foodpairing: Geen schrik voor de kleine kinderen want de alcohol verdampt tijdens het bakken. Kies zelf voor een biertje dat je graag drinkt om te pairen. Wij opteren voor een blond biertje om mee te combineren.

Aantal personen:
4

Klaar in:
80 min

Kcal:
1650

Goed voor:
Dessert

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 25 cl melk
  • 25 cl blond bier
  • 40  gr poedersuiker
  • 40  gr boter
  • 3 eieren
  • Zout

TIP: Voor mensen men een melkallergie is bier een goede vervanger in de pannenkoeken en dan vervang je dus de 25 cl melk ook door bier.

Deze hoeveelheid ingredienten zorgt dat je een 12 à 15 pannenkoeken kan bakken afhankelijk van de grote van je pan en de dikte van je pannenkoek.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Zeef de bloem in een kom en meng met de suiker. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg de melk, eieren en 5 cl bier aan toe. Meng het geheel tot een homogeen mengsel zonder klonters.


Stap 2

Smelt de boter en voeg dit toe aan het mengsel, giet de rest van het bier erbij en meng opnieuw en laat dan 1 uur rusten.


Stap 3

Klop het beslag opnieuw op en smelt wat boter in een pannenkoekenpan. Schep er wat beslag in en laat het beslag over de bodem lopen tot de bodem volledig bedekt is. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin en serveer heerlijk warm.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Bier- en Foodpairing

Ik wens meer informatie

Porters en Stouts

Ik wens meer informatie

Belgische bierstijlen

Ik wens meer informatie

Abdijbieren

Ik wens meer informatie

Degustatie biobieren

Ik wens meer informatie

Kaas en Bier degustatie

Ik wens meer

Bier en Chocolade

Ik wens meer informatie

Speciaal en Anders

Ik wens meer informatie

Strips en Bier

Ik wens meer informatie

Bijna verdwenen brouwerijen

Ik wens meer informatie

Scroll naar top