Sandwiches en een blond bier

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Eten klaar maken om te combineren met bier hoeft niet altijd lastig of moeilijk te zijn. Je kan met heel simpele zaken iets lekkers samenstellen dat vele mensen lusten. Pub food zou je het kunnen noemen. Zo herinner ik me een rondreis in Ierland waar we bij ieder gerecht frieten kregen tot en met de mashed potatoes waar we toch ook frieten bij kregen. Nu houden we het iets simpeler en de frietjes kan je zien als een extra mocht je willen maar ook zonder zal het zeker smaken.

Bier en foodpairing: Dit fingerfood is heerlijk om te combineren met een licht blond bier met de nodige bittere toetsen.

Sandwiches met frietjes

Aantal personen:
4

Klaar in:
25 min

Kcal:
3256

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 24 sneden blok brood van bij de warme bakker
  • 4 sneden kaas
  • 4 plakjes ham
  • 1 kipfilet
  • 4 gekookte eieren
  • 2 tomaten
  • sla
  • boter

TIP: Je kan dit gerecht combineren met wat vers gemaakte frietjes of je kan die halen bij je lokale frituur.

Je kan i.p.v. enkel gekookte eieren ook opteren om enkele eieren te roerbakken en daarna te laten afkoelen om tussen de sandwiches te stoppen.

Instructies stap voor stap

Stap 1

De verse kipfilet bakken in een pan met wat boter. Zorg voor een goudbruin effect en laat daarna afkoelen. Kook intussen ook de 4 eieren 9 à 11 minuten tot ze hard zijn en laat ook afkoelen.


Stap 2

Snij de sneden brood in driehoekjes of een andere vorm zoals je wenst. We voorzien 3 stukjes brood per pakketje waar we dan een houten prikker doorsteken om alles samen te houden en makkelijk op te nemen.


Stap 3

Neem een stukje brood, leg er een deel van de snee kaas op, vervolgens een snee gekookt ei, dan wat ham, wat brood, terug wat ham, wat sla en nog wat brood. Voor de liefhebbers kan je de sla nog met wat mayonaise besmeren.


Stap 4

Een andere combinatie is in het bovenste gedeelte de ham vervangen door een stukje van de kipfilet en een sneetje tomaat en dan wat sla erop en afsluiten met terug een sneetje brood.


Stap 5

Combineer dit alles met een blond bier met de nodige bittere toetsen en laat het smaken.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap