Achtergrond bij het gerecht
Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier
Zalm is overheerlijk op allerlei manieren. Hier kiezen we voor een gegrilde versie om snel en éénvoudig een gerecht op tafel te krijgen.
Bier en foodpairing: Combineer dit met een authentiek wit tarwebier. Dit is lekker verfrissend en de kruidige toets in dit bier is een meerwaarde in combinatie met de gegrilde zalm.
Aantal personen:
4
Klaar in:
25 min
Kcal:
1933
Goed voor:
Hoofdgerecht
Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 zalmfilets van een 200 gr
- olijfolie
- peper en zout
TIP: Serveer dit met een fris slaatje. Kies wat diverse soorten sla, een tomaatje en voorzie ook wat citroenpartjes voor op de vis. Dit versterkt de bierpairing met het wit tarwebier.
Instructies stap voor stap
Stap 1
Uw oven voorverwarmen op 200 graden. Als dit bijna in orde is kan je starten met het verhitten van de grillpan.
Stap 2
Smeer de zalmfilets in met wat olijfolie en kruid daarna de filets met peper en zout.
Stap 3
Grill de vier zalmfilets 2 minuten aan elke zijde en laat ze ongeveer 5 minuten verder garen in de oven.
Stap 4
Serveer met een lekkere salade en combineer dit met het authentiek wit tarwebier.