Knapperige kippenvleugels

met tomatensaus en een lekkere Oude Geuze.

Aantal personen

6

Klaar in:

55min

kcal:

4380,22

Goed voor:

Aperitief

Introductie

Achtergrond bij het gerecht

Door: Peter Vandecaveye, biersommelier

Een ideaal gerecht om te delen. Een heerlijk knabbeltje vooraf. Helemaal niet duur en smaakt verrukkelijk. Ideaal op een zomerse avond voor een BBQ.

Beerpairing: Combineer dit met een ambachtelijk gebrouwen Oude Geuze. Dit is een wettelijk beschermde naam en deze geuzes worden gemaakt uit een mengsel van 100% oude lambiek waarvan de oudste minstens drie jaar op houten vaten heeft gerijpt. Dit zorgt voor een licht zurige frisse smaak met toetsen van hout en het typische lambiekaroma.

Ingrediënten

  • 24 grote kippenvleugels
  • ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gr boter
  • 1 eetlepel gele bastardsuiker
  • 2 theelepels Engels mosterdpoeder
  • 2 1/2 dl tomatenketchup
  • 1,2 dl rode wijnazijn
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 2 selderijharten

Als voorbereiding snipper je de ui zeer fijn en pers je het teentje knoflook in de knijper. Snij de selderharten in reepjes en zet klaar in een kommetje als zijschotel.

TIP: zorg zeker voor voldoende servetten om de handen sausvrij te maken bij het eten van dit smakelijke gerecht.

Instructies stap voor stap

Stap 1

We starten met het maken van de tomatensaus. Laat de uit en knoflook 5 minuten in de boter zacht worden. 

Stap 2

Voeg vervolgens de gele basterdsuiker, het Engels mosterdpoeder en chilipoeder toe samen met de tomatenketchup, de rode wijnazijn en de worcestersaus en laat 3 minuten sudderen tot een dikke saus. Houd warm.

Stap 3

Snij de puntjes van de kippenvleugels en rijg ze aan een stel evenwijdige pennen zodat ze op de pennen steken als de sporten op een ladder. Zo zijn ze tijdens de bereiding makkelijk te draaien.

Stap 4

Barbecue de vleugels in ongeveer 20-25 minuten op een matig heet kolenvuur goudbruin. Regelmatig draaien is de boodschap.

Stap 5

Als de kippenvleugels klaar zijn, schuif je ze van de pennen, leg ze op een schotel. Serveer ze met de reepjes selderij en laat mensen de vleugels zelf insmeren met de tomatensaus en smikkelen maar in combinatie met een Oude Geuze wat zorgt voor een verfrissende smaak.

Meer recepten

Gerookte vis met Special Belge

Gerookte vis met Special Belge

Je kan het an sich gemakkelijk houden voor jezelf en in de viswinkel een heerlijk stukje gerookte vis aanschaffen maar voor de doeners is er natuurlijk de mogelijkheid om zelf de vis te roken.

Lees verder
Mosselen met witbier

Mosselen met witbier

Velen koken mosselen in de wijn maar waarom niet met een heerlijk Vlaams witbier met smaken van citroen, koriander en sinaas wat een mooie combinatie is.

Lees verder

Pin It on Pinterest

Share This