Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Een ideaal gerecht om te delen. Een heerlijk knabbeltje vooraf. Helemaal niet duur en smaakt verrukkelijk. Ideaal op een zomerse avond voor een BBQ.

Bier en foodpairing: Combineer dit met een ambachtelijk gebrouwen Oude Geuze. Dit is een wettelijk beschermde naam en deze geuzes worden gemaakt uit een mengsel van 100% oude lambiek waarvan de oudste minstens drie jaar op houten vaten heeft gerijpt. Dit zorgt voor een licht zurige frisse smaak met toetsen van hout en het typische lambiekaroma.

Aantal personen:
6

Klaar in:
55 min

Kcal:
4380

Goed voor:
Aperitiefhapje

Ingrediënten

  • 24 grote kippenvleugels
  • ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gr boter
  • 1 eetlepel gele bastardsuiker
  • 2 theelepels Engels mosterdpoeder
  • 2 1/2 dl tomatenketchup
  • 1,2 dl rode wijnazijn
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 2 selderijharten

TIP: Zorg zeker voor voldoende servetten om de handen sausvrij te maken bij het eten van dit smakelijke gerecht.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Als voorbereiding snipper je de ui zeer fijn en pers je het teentje knoflook in de knijper. Snij de selderharten in reepjes en zet klaar in een kommetje als zijschotel.


Stap 2

Vervolgens start je met het maken van de tomatensaus. Laat de ui en knoflook 5 minuten in de boter zacht worden. 


Stap 3

Voeg vervolgens de gele basterdsuiker, het Engels mosterdpoeder en chilipoeder toe samen met de tomatenketchup, de rode wijnazijn en de worcestersaus en laat 3 minuten sudderen tot een dikke saus. Houd warm.


Stap 4

Snij de puntjes van de kippenvleugels en rijg ze aan een stel evenwijdige pennen zodat ze op de pennen steken als de sporten op een ladder. Zo zijn ze tijdens de bereiding makkelijk te draaien.


Stap 5

Barbecue de vleugels in ongeveer 20-25 minuten op een matig heet kolenvuur goudbruin. Regelmatig draaien is de boodschap.


Stap 6

Als de kippenvleugels klaar zijn, schuif je ze van de pennen, leg ze op een schotel. Serveer ze met de reepjes selderij en laat mensen de vleugels zelf insmeren met de tomatensaus en smikkelen maar in combinatie met een Oude Geuze wat zorgt voor een verfrissende smaak.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Bier- en Foodpairing

Ik wens meer informatie

Porters en Stouts

Ik wens meer informatie

Belgische bierstijlen

Ik wens meer informatie

Abdijbieren

Ik wens meer informatie

Degustatie biobieren

Ik wens meer informatie

Kaas en Bier degustatie

Ik wens meer

Bier en Chocolade

Ik wens meer informatie

Speciaal en Anders

Ik wens meer informatie

Strips en Bier

Ik wens meer informatie

Bijna verdwenen brouwerijen

Ik wens meer informatie

Scroll naar top