BROUWERIJNIEUWS
17.2K Volgers
meest gelezen
Bornem viert 50 jaar
BREWpractice – Brouwen en stoken
Herlancering Eylenbosch bieren
Innovatie – Brouwerij Jus de Mer
Brouwerijoverzicht – update provincie Henegouwen
Partnernieuws brewed
Volledig overzicht
BREWmasterclass: Vergis(t) je niet
De giststam die een brouwer kiest, is niet in het minst doorslaggevend voor het smaakprofiel van zijn bier en hangt van vele factoren af zoals de vergistings- en vermenigvuldigingssnelheid, eindvdergistingsgraad, zuurstofbehoefte, stabiliteit,… en natuurlijk het gewenste aroma en de smaak…
Week van de Korte Keten op Domein Leeflank
Van 14 tot 22 mei 2022 kan je in heel Vlaanderen weer deelnemen aan allerlei activiteiten die verband houden met de korte keten tijdens de Week van de Korte Keten. Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een…
BREWpractice bij brouwerij Van Den Bossche – 29 april
Er zijn diverse opleidingen bierbrouwen mogelijk. Hierdoor is het soms moeilijk om te weten welke het beste bij je past. Naast de academische opleidingen zijn er formele cursussen zoals in vb het avondonderwijs – degelijk en gericht op een carrière…
The Lambic Round Table
Als ultieme bestemming voor biertoerisme heeft België altijd veel bierreizigers aangetrokken, vooral in de lenteperiode, wanneer er in Vlaanderen een dichte concentratie van bierfestivals is. Nu de wereld weer opengaat, vinden biertoeristen opnieuw hun weg naar deze festivals, niet in…
BREWmasterclass – Blik op bier
Samen met de opkomende productie van hippe biertjes is er een zichtbare toegenomen trend om het gerstenat in te blikken. Toch verwelkomt de kleine brouwer de transit naar blikverpakking niet altijd met open armen. We geven je een korte blik…