Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Dit is een simpel recept maar ik vind dit persoonlijk heerlijk als aperitiefhapje. Simpel klaar te maken maar zeer lekker. En je kan dit natuurlijk ook nog pimpen als je wilt door heel wat verschillende ingrediënten te gebruiken in plaats van deze basisversie.

Bier en foodpairing: Een croque is heerlijk om te combineren met verschillende bierstijlen. Hier geven we je de basis mee van een croque met wat basilicum om te combineren met een kruidig blond biertje voor bij het aperitief.

Croque Monsieur

Aantal personen:
4

Klaar in:
10 min

Kcal:
1067

Goed voor:
Aperitiefhapje

Ingrediënten

  • sneden toastbrood
  • 4 sneden belegen kaas
  • 4 sneden gekookte beenham
  • 2 tomaten
  • Verse basilicumblaadjes

TIP: Je kan in plaats van verse tomaten ook zongedroogde tomaten gebruiken.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Snij de verse tomaten in fijne schijfjes. Pluk de nodige basilicumblaadjes.


Stap 2

Neem een snee toastbrood en leg daar een snede kaas op, vervolgens enkele schijfjes tomaat, daarna een snede gekookte beenham en dan wat blaadjes verse basilicum en dan terug een snee toastbrood.


Stap 3

Leg dit vervolgens tussen een grill of in een grill pan en laat de kaas mooi smelten


Stap 4

Haal de croque monsieur van de grill en snij die ofwel overhoeks in 2 zodat je mooie driehoekjes hebt om uit het vuistje te eten ofwel snij je de croque in kleine vierkante stukjes als een echt vingerhapje.


Stap 5

Schenk uzelf een kruidige blond bier uit en dit geeft een extra kick samen met de basilicum op de croque monsieur. Een goede starter voor bij het aperitief.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Scroll naar top